Trudnoća Trudnica 25. siječnja 2019.

Trudna sam, trebam li brinuti zbog bolova u trbuhu?

trudnica trudnoća
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trudnica osjeća bolove u trbuhu i pri mokrenju te ima neobičan iscjedak i svrbež. Pročitaj savjet ginekologinje Petre Podobnik Brlečić

Trudna sam 17 tjedana, sve je bilo u redu do prije tjedan dana. Najprije mi se pojavio čudan gust iscjedak i svrbež, i prošlo je za dan. Dan nakon toga blago rozi iscjedak ujutro, otišla sam ginekologu koji me pregledao i kaže da je sve u redu samo da nosim nisko i da mirujem. I sad dva dana nakon pregleda imam bolove, u bubrezima pa gore gdje je jetra trbuh me zaboli pri kretanju. Također mi je teško mokriti, ništa me ne peče, ali ne znam više od brige što da radim. Koliko je sve to normalno?

Ako imate bolove svakako biste trebali otići na ginekološki pregled. S obzirom na vaginalne i urinarne simptome koje navodite bilo bi dobro da napravite urinokulturu i bris cerviksa da se isključi upala, a ako je potrebno bit će vam prepisani antibiotici za liječenje.

trudnica Možda te zanima... Kako liječiti urinarne infekcije? Trudnoća

Nemate razloga za zabrinutost jer većina ovih simptoma mogu biti i normalni tijekom trudnoće, ali bolje prije isključiti moguće komplikacije pa vam preporučujem da se javite ginekologu.

Simptomi u trudnoći koje ne smijete ignorirati

Možda te zanima... Vaginalne infekcije u trudnoći - simptomi i liječenje Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.