Trudnoća Trudnica 03. prosinca 2016.

U 31. tjednu trudnoće već danima osjećam bol u trbuhu

trudnica, bol
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ginekologinja Petra Podobnik odgovara trudnici ima li razloga za brigu jer već tri dana osjeća bol na desnoj strani trbuha kod svake promjene položaja

U 31. tjednu trudnoće sam. Već treći dan imam konstantnu bol s desne strane pupka, tik uz njega i desna strana trbuha, gdje mi je beba najčešće smještena. Ako lagano pritisnem pored pupka, sijevne mi bol negdje na toj desnoj strani, ako se okrenem u krevetu, ako krenem ustati, ako se nakašljem, ako čučnem... kod bilo koje promjene položaja! Što bi to moglo biti? Je li to povezano s ligamentima, rastom bebe? Je li normalno da traje treći dan konstantno?

trudnica, bol | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Bez pregleda je jako teško reći o čemu se radi kod vas i zbog čega osjećate bol. Prema ovome što navodite, vjerojatno se radi o površinskoj boli rastezanja mišića i ligamenata te ne bi trebala predstavljati problem.

Ali svaku bol, pogotovo ovakvu koja traje već treći dan treba shvatiti ozbiljno, tako da se što prije javite svom ginekologu na pregled da se isključe prijevremeni trudovi te drugi poremećaji koji mogu negativno djelovati na ishod trudnoće. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.