Trudnoća Trudnica 17. svibnja 2016.

Previše kilograma u trudnoći šteti bebi

Trudnoća
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dugo se vjerovalo da drugo stanje podrazumijeva da trudnice trebaju jesti za dvoje da bi se plod nesmetano razvijao

Iako se dugo vjerovalo da drugo stanje podrazumijeva da trudnice trebaju jesti za dvoje da bi se plod nesmetano razvijao, istraživanje napravljeno u Ontariju u Kanadi pokazalo je da to baš i nije tako.

U trudnoći ne jedite za dvoje i ne preskačite doručak!

Naime, prema rezultatima istraživanja, pokazalo se da buduće majke koje manje vode računa o tome koliko i kakvu hranu konzumiraju rađaju djecu koja su krupnija, sklona debljanju i s rizikom da će tijekom kasnijeg života biti pretjerano debela.
Istraživanjem su praćene 172 trudnice, njihov način života tijekom perioda trudnoće i naravno navike u prehrani.

Tijekom trudnoće tijelo žene traži samo 250 kalorija više

“Žene koje su se udebljale u trudnoći imale su 2,7 posto veće šanse roditi bebe koje su veće i teže nego što je to uobičajeno, što znači da su imale čak 14 posto masti na tijelu”, objasnila je dr. Margie Davenport, jedna od sudionica u istraživanju.

Prema njezinim riječima, to je direktno povezano i sa zdravljem djeteta, posebno kad se uzme u obzir koliko rizika nosi prekomjerna težina i debljina.

Važnost folne kiseline u trudnoći

“Neke buduće majke izreku ‘treba jesti za dvoje’ prihvaćaju doslovno, kao da im je netko dao dozvolu da mogu unositi u sebe što god hoće“, istaknula je liječnica.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.