Trudnoća Trudnica 17. ožujka 2014.

Uz ove vježbe osjećat ćete se senzualno i smireno!

Ana Kuhanec
Foto: Screenshot
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Isprobajte tri vježbe iz našeg videopriloga i povežite se sa svojim trudnim tijelom i bebom u trbuhu! Opustit ćete kukove i povećati njihovu pokretljivost, no još je važnije da ćete se, bez obzira na suvišne kilograme, osjećati lijepo i senzualno

 

Važan dio AM metode vježbanja za trudnice, koju je tijekom svoje trudnoće kreirala Ana Kuhanec, poznata po svom Ana's Sensual fitness programu, koji kombinira jogu, pilates i ples oko šipke, je povezivanje sa svojim trudnim tijelom i bebom u trbuhu.

"Kroz vježbe meditativnog karaktera te vježbe relaksacije i opuštanja istovremeno njegujete svoju senzualnost i ljepotu. Poznato je kako su trudnice izložene fizičkim i emotivnim promjenama te im ovaj način vježbanja omogućuje lakšu prilagodbu na sve što ih čeka tijekom devet mjeseci", objašnjava mag. kineziologije Ana Kuhanec.

Isprobajte vježbe iz našeg videopriloga! U prvoj, klečeći na koljenima kružite zdjelicom. Zatvorite oči, stavite ruke na trbuh i pokušajte ostvariti kontakt sa svojom bebom. Ovu vježbu možete obogatiti poznatim Kegelovim vježbama.

Druga vježba je tzv. prenatal mačka, koja se izvodi klečeći, s osloncem na rukama. Radite velike krugove bokovima, opustite se i uživajte u ovoj prekrasnoj kretnji.

Treća vježba izgleda kao ples na koljenima, u kojem opisujete velike krugove zdjelicom i cijelim gornjim dijelom tijela.

"Ovim vježbama opustit ćete kukove i povećati njihovu pokretljivost. No još je važnije da ćete se uz njih, bez obzira na suvišne kilograme, osjećati lijepo i senzualno. Pomoći će vam i da se osjećate smireno, a kaže se da ako je mama dobro, i beba će sigurno biti", naglasila je Ana Kuhanec.

Pročitajte više u specijalu 'Moje tijelo u trudnoći'!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.