Trudnoća Trudnica 01. studenoga 2018.

Kraljevska pravila koja Meghan Markle mora slijediti u trudnoći

Foto: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Buduća mama Meghan mora se pridržavati nekih pravila jer pripada britanskoj kraljevskoj obitelji, a njezina beba je sedma u redu za tron

Vojvoda i vojvotkinja od Susexa objavili su sredinom listopada da očekuju prvo dijete, a nakon sretne vijesti krenuli su na turneju po Australiji i Novom Zelandu. Meghan Markle i princ Harry izrazili su želju da postanu roditelji u nekoliko navrata, a po njihovim posljednjim fotografijama može se vidjeti da uživaju u svojoj sreći. Iako pučanka, Meghan se odlično snalazi u ulozi vojvotkinje i članice kraljevske obitelji. S obzirom na to da je njezino dijete trenutno sedmo u redu za britanski tron, trudnica Meghan mora se pridržavati nekih pravila.

Možda te zanima... Meghan i Harry očekuju bebu! Potvrđena sretna vijest Trudnoća

Donosimo devet pravila kojih se vojvotkinja Susex mora pridržavati tijekom trudnoće:

1. Ne smije imati 'Baby Shower' (darivanje djeteta prije rođenja)

Prosječni roditelji vesele se ovoj zabavi, osim što je to veselo u mogućnosti su i dobiti sve što im treba za novorođenče. Međutim, u kraljevskoj obitelji ova vrsta zabave nije dopuštena. "Raskošna zabava darivanja djeteta smatra se neprimjerenom. Nema toga što jednostavno ne mogu otići i kupiti", objasnila je poznavateljica kraljevskih pravila Victoria Arbiter za The Sun.

2. Dijete će morati imati nekoliko imena

Bitanska kraljevska obitelj djetetu uvijek daje nekoliko imena. Puno ime princa Harryja je: Henry Charles Albert David. Očekuje se da će i njihova prinova također imati nekoliko imena.

Možda te zanima... 9 ludih pravila koja djeca iz kraljevske obitelji moraju slijediti Vrtić

3. Ime djeteta bit će tradicionalno

Govoreći o imenima, može se primijetiti da kraljevska obitelj djeci daje vrlo tradicionalna imena. Dijete može dobiti ime u čast nekog člana kraljevske obitelji, bez obzira je li živ ili mrtav, objasnili su u časopisu People. Klasična imena obitelji Windsor su: William, George, Philip, Arthur, Charlotte, Diana, Elizabeth, Albert, Louis i Charles.

Mame beba anđela: Meghan i Harry odabrali najgori dan za objavu sretne vijesti

4. Vjerojatno neće objaviti spol djeteta

Kate Middleton i prin Harry nisu objavili spol djece prije njihovog rođenja, a kako je izvijestio Cosmopolitan i oni nisu znali spol trećeg djeteta, princa Louisa, prije rođenja. Čini se da će Meghan i princ Harry slijediti ovo standardno kraljevsko pravilo.

Možda te zanima... 6 super razloga zašto ne otkriti bebin spol prije rođenja Trudnoća

5. Meghan ne može nositi sandale s otvorenim prstima

Jedna od najneugodnijih tegoba tijekom trudnoće za mnoge žene je oticanje nogu. Međutim, Meghan će morati nositi cipele s zatvorenim prstima tijekom cijele trudnoće jer ženama u kraljevskoj obitelji nije dopušteno da nose sandale s otvorenim prstima tijekom pojavljivanja u javnosti.

6 jednostavnih načina kako smanjiti oticanje u trudnoći

6. Par će prvo obavijestiti kraljicu o rođenju djeteta

Kada su Kate Middleton i princ William dobili svoje prvo dijete prvo su obavijestili kraljicu Elizabetu. "Protokol određuje da William prvo nazove baku na telefon koji je posebno šifriran. Onda su se zvali roditelji od Kate, njezina brat i sestra, princ Charles i Camilla te princ Harry", objavila je kraljevska biografkinja Katie Nicholl u Vanity Fairu.

7. Do kraja trudnoće neće moći daleko putovati

Članice kraljevske obitelji ograničavaju svoju putovanje u inozemstvo tijekom trudnoće zato da ne bi bile daleko od svojih liječnika. Dakle, nakon što se Meghan i Harry vrate u Veliku Britaniju iz Australije i Novog Zelanda, vjerojatno neće putovati daleko. 

Možda te zanima... 9 stvari koje zaista ne bi trebala raditi u trudnoći Trudnoća

8. Meghan ima redovite kontrole s cijelim liječničkim timom

Tijekom trudnoće vojvotkinja Kate se sa svojim liječničkim timom nalazila jednom mjesečno kako bi bili sigurni da je sve u redu. "Tim se sastojao od: dva opstetričara, tri primalje, tri anesteziologa, četiri člana operativnog tima, sva specijalna člana za njegu, četiri pedijatra, laboratorijskog tehničara za krv i još tri ili četiri menadžera", prenosi portal Metro. Svi su uvjereni da će iste uvjete imati Meghan.

9. Meghan će iskreno govoriti o trudničkim tegobama

Vojvotkinja Kate je tijekom tri trudnoće patila od hiperemeze. Mučnina i povraćanje koje dovodi do dehidracije, disbalansa elektrolita, ketoze te gubitka težine u ranoj trudnoći. Svoju dijagnozu podijelila je s građanima kako bi objasnila zašto je propustila neke planirane kraljevske obveze. Bude li Meghan imala iste probleme vjeruje se da će biti iskrena prema javnosti.

Kate Middleton Možda te zanima... Trudnička hiperemeza - stanje zbog kojeg je Kate u bolnici Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.