Trudnoća Trudnica 23. siječnja 2018.

Jednostavni trikovi kako smanjiti mučninu u trudnoći

mučnina mučnine trudnica trudnoća
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kod nekih trudnica mučninu je moguće smanjiti jednostavnim prehrambenim promjenama poput uvođenja malih obroka koji se sastoje od suhih namirnica bogatih lako probavljivim ugljikohidratima

Jutarnja mučnina i povraćanje pogađa oko 75%  žena u prvom tromjesečju trudnoće te najčešće prestaje oko 17. tjedna trudnoće. Uzrok mučnina i povraćanja u trudnoći je nepoznat, ali se sumnja da je uzrok povećanje koncentracije hormona gonadotropina.

Kako lakše podnijeti jutarnje mučnine?

U nekih žena simptome jutarnje mučnine moguće je smanjiti jednostavnim prehrambenim promjenama poput uvođenja malih obroka koji se sastoje od suhih namirnica bogatih lako probavljivim ugljikohidratima. Također, dokazano je da vitamin B6 pomaže u smanjenju simptoma mučnine kod blagih slučajeva. 

đumbir Možda te zanima... Pet trikova protiv mučnina u trudnoći Trudnoća

Mnogim ženama pomaže i mirisanje limuna čiji miris blokira uzrok pojave mučnine. Rezultati jedne studije, koja je obradila istraživanja koja su se bavila temom mučnine u trudnoći, pokazuju kako su najznačajniji načini smanjenja simptoma mučnine i povraćanja u trudnoći: akupresura, akupunktura, kortikosteroidi, đumbir, antiemetici te vitamin B6

Napravite sami sok od limuna protiv povraćanja u trudnoći

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.