Trudnoća Trudnica 24. rujna 2018.

Beba je nisko u zdjelici, hoće li se pomaknuti?

trudnica trudnoća
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U 20-om tjednu trudnoće beba je nisko u zdjelici. Postoje li način da se bebu potakne da se pomakne i je li preporučeno strogo mirovanje, odgovara ginekologinja Petra Podobnik Brlečić

U 20-om tjednu trudnoće sam. Doktorica mi je rekla da je beba nisko i da što više odmaram i manje sjedim. Možete li mi reći postoji li mogućnost da se beba pomakne gore? Imate li neki savjet kako da potaknem bebu da se pomakne? Smijem li se saginjati? Doktorica me nije baš uputila što smijem, a što ne smijem i kako bi se trebala dalje ponašati pa sam zabrinuta. Cerviks je zatvoren. Idem normalno na toalet, nisam primijetila ništa učestaliju potrebu.

Možda te zanima... Ove simptome u trudnoći ne smiješ ignorirati Trudnoća

Jako mi je teško dati vam odgovor na to pitanje, s obzirom da je jako rijetko situacija da je zaista beba nisko u 20-om tjednu trudnoće, kad je normalno da se bebe stalno okreću i da nisu fiksirane u zdjelici. Možda je vaša doktorica time mislila da vam se cerviks skratio i da imate rizik prijevremenog poroda, što bi onda zahtijevalo mirovanje. Najbolje da pitate svoju doktoricu na što je točno mislila time, kolika vam je potreba za mirovanjem i koje točno stvari smijete raditi, a koje ne. Izrazito je teško, ustvari i nemoguće, davati stručno mišljenje bez pregleda i na osnovu ovako oskudnih informacija o trudnoći, stoga je najbolje da slušate savjete liječnika koji vam prati trudnoću.

Što se događa s bebom u trbuhu kad spavate na leđima?

trudnica Možda te zanima... Prerano otvaranje u trudnoći Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.