Trudnoća Beba u trbuhu 10. svibnja 2018.

Trudnoća sa znakovima prijetećeg pobačaja

žena bol trbuh
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Je li moguće da trudnoća prođe u redu ako su brisevi pokazali ureaplazmu i klamidiju i trudnica osjeća bol, odgovara ginekologinja Marta Lajtman Križaić

Kad sam saznala da sam trudna sve je bilo idealno, ja sam bila zatvorena i beba se uredno razvijala. Nakon urinokulture u 14. tjednu otkriven je enterokok u mokraći i dobila sam dvije ture Klavocin bida, a na UZV-u je viđeno da sam se mrvicu otvorila. Budući da sam se dosta kretala prije toga, preporučeno mi je blago mirovanje. Doktorica je tad radila i briseve. Sad sam u 17. tjednu i otkriveno je da sam se još malo otvorila, a nalazi briseva pokazali su ureaplazmu (nije napisana vrijednost) i klamidiju. Dobila sam Azitromicin, dvije kutije, a dragi Doksiciklin i uz to magnezij za grčeve. Osjećam i bol u desnom donjem dijelu kod kuka kod nekog napora, ginekologinja mi nije bila baš preoptimistična, rekla je da je to dosta opasno i sad sam na strogom mirovanju. Sad me samo još više strah i ne znam kako da reagiram. Je li moguće da trudnoća ipak prođe u redu jer stvarno ne bih htjela izgubiti bebu?

zabrinuta žena doktor liječnik Možda te zanima... Imala sam dva spontana pobačaja, kako ih spriječiti? Trudnoća

Tijek, a i ishod trudnoće ne mogu se apsolutno predvidjeti, pa tako ni u slučaju trudnice koja ima znakove prijetećeg pobačaja. Upala genitourinarnog trakta jedan je od čestih uzroka spontanih pobačaja i prijevremenih porođaja. Kako se vidi iz pitanja, trudnica je odlično obrađena tijekom dosadašnje trudnoće, a upala mokraćnih putova i upala vrata maternice liječeni su antibioticima prema antibiogramu. Ispravno je liječen i partner. 

Prerano otvaranje u trudnoći

Pretpostavljam da će se učiniti kontrolni nalaz urinokulture te bris vrata maternice na Ureaplasmu urealiticum i Chlamydiju trachomatis. Uz adekvatno liječenje, mirovanje trudnice i redovite ginekološke kontrole velika je vjerojatnost da daljnji tijek, a i ishod trudnoće bude dobar.

Najčešći uzroci spontanih pobačaja

Infekcije rodnice – prijetnja zdravoj trudnoći

bolovi trbuh Možda te zanima... Trebam li brinuti zbog krvarenja u ranoj trudnoći? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.