Trudnoća Trudnica 02. kolovoza 2022.

10 predivnih talijanskih imena za djevojčice i dječake

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Odabir imena za bebu jedan je od najslađih zadataka koji budući roditelji trebaju obaviti. Pronađi inspiraciju u nekim od najljepših imena talijanskog podrijetla za curice i dečke

Jednom odabrano ime pratit će dijete cijeli život i zato je vrlo važno uzeti u obzir sve što je važno kod odabira imena. Svako ime ima neko značenje i priču iza sebe, a neka su često putovala kroz različite jezike i imaju svoje oblike u raznim kultura. Donosimo izbor deset popularnih talijanskih imena, a kao i talijanski jezik i ova su imena melodična i lijepa.

1. Anita

Žensko ime koje znači milost, zahvalnost. Ime Anita se često dodaje na međunarodne liste u kojima su navedene sve verzije imena Ana. Ime se razvilo od španjolske verzije imena Ana, a vrlo je popularno u Italiji, Španjolskoj, Portugalu i Skandinaviji.

beba, curica, djevojčica Možda te zanima... Najpopularnije ime za djevojčice u svijetu Trudnoća

2. Andrea

Orginalno talijansko ime koje se u Italiji prvenstveno daje dječacima. Kod nas je vrlo često, ali ovo ime se daje djevojčicama. Grčkog je porijekla i znači muževan.

10 lijepih biblijskih imena za vaše dijete i njihova značenja

3. Chiara

Chiara je vrlo lijepo i romantično ime koje znači "svjetlo". Godinama se nalazi na listama najpopularnijih talijanskih imena, a već nekoliko godina roditelji i u našoj zemlji daju djevojčicama ovo ime u obliku Kjara.

4. Elena

Ovo ime je jako popularno u Španjolskoj i Italiji, potječe iz Grčke i znači "sjaj" i "blistavost".

Možda te zanima... 3 razloga za i protiv objave imena bebe prije rođenja Trudnoća

5. Leonardo

Ime je jako popularno u Italiji i Španjolskoj, a znači "hrabri lav". Stoljećima se ime najviše povezivalo s talijanskim renesansnim umjetnikom Leonardom da Vincijem i često se koristilo i izvan ove zemlje. Ime je ponovno postalo popularno u cijelom svijetu nakon što se pojavio glumac Leonardo DiCapio.

6. Mateo

Izuzetno popularno ime za dječake u Italiji, a njegovo značenje je "dar od Boga".  Poznati pjevač Ricky Martin i glumac Colin Firth imaju sinove koji nose to ime.

5 stvari koje bih voljela da sam znala prije nego sam odabrala ime za bebu

7. Emilio

Vrlo popularno ime u Italiji i Španjolskoj. Nova verzija starog latinskog imena Aemilianus, a dolazi od latinske riječi "suparnik" što imenu svakako daje određenu muževnost.

Možda te zanima... Najpopularnija imena za djecu zadnjih 100 godina u Hrvatskoj Roditelji

8. Mia

Već godinama ime koje je na svim listama najpopularnijih imena u Hrvatskoj. Označava talijansku riječ za "moje", ali je i umanjenica za ime Maria. Vrlo kratko ime lagano za izgovaranje na svim jezicima.

9. Ariana

Vrlo popularno ime u Italiji, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama. Grčkog je porijekla i dolazi u nekoliko oblika ovisno o zemlji, pa tako postoji i oblik Ariane. Arianna je talijanski oblik grčkog imena Ariadne, ona je u grčkoj mitologiji bila kći kretskog kralja Minosa i kraljice Pasifaje te je pomogla Tezeju da izađe iz Labirinta.

10.  Lorenzo

Lorenzo je talijansko i španjolsko muško ime. Došlo je od latinske riječi Laurentius, što znači od Laurentuma (to je bio grad u Italiji u antičkom periodu). 

trudnica, dječja imena, par Možda te zanima... Koliko često roditelji požale zbog imena koje su dali djetetu? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.