Trudnoća Beba u trbuhu 09. srpnja 2017.

Najuspješnija imena za bebe po numerologiji

trudnica ime beba
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Izbor imena je svakako bitan jer će ga vaše dijete nositi cijeli život. U numerologiji, svako slovo ima pripadajući broj i zbrojem svih slova imena dolazi se do navodnih obilježja i karaktera djeteta

Svi roditelji vole svoje dijete i misle da je posebno i stvoreno za velike stvari. Pokušavaju svoju fascinaciju novorođenčetom prenijeti imenom i dati svojoj maloj okruglici 'ime koje zaslužuje'. "Ime djeteta može imati duboke i trajne posljedice na život djeteta", kaže David Figlio, profesor ekonomije i obrazovanja na američkom Sveučilištu Northwestern koji je istraživao utjecaj imena na djecu.

bebe Možda te zanima... Značenja najpopularnijih dječjih imena u Hrvatskoj Trudnoća

Nesvjesno stvaramo stav na temelju imena

Dječaci s imenima koje se tradicionalno daju djevojčicama imaju veću šansu da će se ponašati lošije nego njihovi vršnjaci s tradicionalno muškim imenima. Kao što izvlačimo zaključke o osobi na temelju njihovog načina pričanja ili odijevanja, tako i nesvjesno stvaramo stav o osobi na temelju njenog imena. Iako nas i imena i odjeća mogu prevariti. 

Možda te zanima... 5 znakova da si odabrala najbolje ime za svoju bebu Trudnoća

Ako djetetu ponavljamo iz dana u dan kako je uspješno i govorimo to s čvrstim uvjerenjem, ono će nam povjerovati. "Na tragu toga, ako djetetu izgovaranjem imena prenosimo značajnu poruku o njemu samom, to bi isto moglo utjecati na njega. Znači li to onda da su svi Viktori pobjednici ili svi Vedrani vedri?",  pita se pedagoginja Ivana Grabar nastavljajući pitanjem ima li na nas utjecaj ono što čujemo, ako u to ne vjerujemo? "S druge strane ima li riječ takvu moć, da čak i ako ne vjerujemo u nju ona sama po sebi djeluje na nas i nad nama. Na ovo pitanje svatko od nas bi trebao zasebno odgovoriti",  objašnjava.

Lana i Jan uspješna imena u numerologiji

Izbor imena je svakako bitan jer će ga vaše dijete nositi cijeli život. Numerologija je jedna od metoda koju roditelji koriste kako bi potvrdili da je njihov izbor dobar. U numerologiji, svako slovo ima pripadajući broj i zbrojem svih slova imena dolazi se do navodnih obilježja i karaktera djeteta. Numerologinja Olga Hadjić upozorava da je jedini efikasni način pronaći par potencijalnih imena i pričekati da se dijete rodi jer tek kad se zna datum rođenja, odabire se najbolje ime. Prije par godina bilo je puno više zahtjeva budućih roditelja nego danas. U numerologiji svaki broj ima svoje značenje i po tablicama se analiziraju imena. Ima puno različitih tablica i problem je kad roditelji daju ime s dijakritičkim znakovima koji nisu u tablicama. Onda se slova č gledaju kao c, ž kao z.  

Možda te zanima... 8 stvari na koje moraš paziti kad biraš ime za bebu Trudnoća

"Imena koja su kratka i zvučna i imaju prizvuk specifičnost, uvijek su dobar izbor. Postoje i izuzetno uspješna imena. U novije vrijeme primjeri su Lana i Jan", kaže numerologinja. Kad se gleda najbolji mogući izbor imena bitno je ime i prezime, ali i datum i vrijeme rođenja pa se unaprijed pripremite ako želite ovu vrstu pomoći.

Ne birajte ime s lošom karmičkom pričom

Neki roditelji kontaktiraju i astrologa prije rođenja djeteta. Za biranje imena radi se usporedba horoskopa roditelja, ali to je moguće samo ako je prvo dijete. Astrologinja Jadranka Kllea Nikolić naglašava da roditelji moraju paziti da ne daju imena po nekom koji je imao lošu karmičku priču, životnu tragediju. Iako roditelji nekad tako žele sačuvati uspomenu na člana obitelji, odmažu bebi.

trudnica, dječja imena, par Možda te zanima... Koliko često roditelji požale zbog imena koje su dali djetetu? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.