Beba Razvoj u 1. godini 01. veljače 2016.

Najluđa dječja imena koja su zakonom zabranjena

beba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Teško je za povjerovati da su neki roditelji ikad htjeli svoju djecu nazvati ovim imenima, ali zbog njih su ova imena sada zakonom zabranjena. Jednako će vas iznenaditi neobična i luda imena koja su ipak dopuštena!

U želji da svom djetetu daju zanimljivo i originalno ime, roditelji često pretjeraju. Tako neki ljudi cijeli život (ili barem do punoljetnosti kad ga mogu promijeniti) nose neobično ime, a mnoga imena toliko su čudna da tijekom odrastanja nailaze na zadirkivanja, pa i zlostavljanja.

Utječe li ime djeteta na njegovo buduće ponašanje?

Iako neka imena ne postoje i ne možemo zamisliti da bi netko tako nazvao svoje dijete, mnoge zemlje diljem svijeta u matičnim uredima imaju popis zakonom zabranjenih imena. Teško je za povjerovati da su neki roditelji ikad htjeli ova imena nadjenuti svojim nasljednicima, ali donosimo vam neka imena koja roditelji u tim državama ne smiju dati svojem djetetu.

2015. roditelji u Francuskoj htjeli su svoju djevojčicu nazvati Nutella, ali sud im je zabranio te donio odluku da bi takvo ime moglo izazvati zadirkivanje i ruganje. Na kraju su je nazvali Ella.

Jedan turski par koji je živio u Njemačkoj htio je 2002. svoje dijete nazvati Osama Bin Laden, što im je bilo zabranjeno, dok je jedan par u Brazilu htio odabrati ime Saddam Hussein!

U Meksiku su na listi zabranjenih: Skrotum (mošnja), Facebook, Robocop, a u Danskoj ime Anus.

Pieandsauce (u prijevodu pita i preljev) jedno je od imena koje je zabranjeno u Australiji, kao i Burger King.

Ime Akuma, što znači 'Vrag' ili 'Đavao' zabranjeno je u Japanu, a Superman u Venezueli.

Novi Zeland zabranjuje ime Sex fruit, a u ovoj zemlji kao i u Maleziji zabranjeno je dijete nazvati imenom Marsovac.

Na Novom Zelandu nisu dopuštena imena: Spinach (Špinat), kao i 'Ceasarian' (Carski rez), 'Pantie' (Gaćice), Ikea, Hitler, Talula Does The Hula From Hawaii i 4Real. U Maleziji i Novom Zelandu zabranjeno je nazvati dijete imenom Chow Tow što u prijevodu znači 'smrdljiva glava'. 

BRFXXCCXXMNPCCCCLLMMNPRXVCLMNKSSQLBB1116 – ovo ime odabrali su roditelji u znaku protesta protiv strogih švedskih zakona o imenima. Navodno se izgovara 'Albin'.

A vjerovali ili ne, ova bizarna imena su dopuštena i negdje u svijetu postoji dijete koje se ovako zove: Violence (u prijevodu 'Nasilje'), Benson i Hedges (britanski brand cigareta) i Number 16 Bus Shelter ('Autobusna postaja broj 16'). Doista nevjerojatno!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.