Trudnoća 07. ožujka 2024.

Trudna bez trbuha: Znala da je trudna, ali trbuh nije imala cijelu trudnoću

Foto: TikTok/nikkisalazar_
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kada saznaš da si trudna, među mnogim mislima potkrade se i ona o velikom trbuhu i promjenama na tijelu. Većina žena upita se "A kada će mi se vidjeti da sam trudna? I koliko će trbuh narasti?

Tijelo svake žene je drugačije, tako da ne postoji točno određeno vrijeme kada će se početi nazirati trbuh kod trudnica. Ali za neke trudnice, njihov trbuščić nikada ne naraste - unatoč zdravoj trudnoći.

Majka Nikki Salazar na TikToku je podijelila video u kojemu je dokumentirala svoju trudnoću po mjesecima, a njezin trbuh cijelo vrijeme jedva da je bio vidljiv. 

Na videu se vidi Salazar kako ide na ultrazvuk. Zatim niz natpisa objašnjava kako je nedostatak trbuha smatrala normalnim jer je bila trudna samo nekoliko mjeseci. Ispričala je kako je osjetila mučninu, uobičajenu nuspojavu trudnoće.

Možda te zanima... Što sve oblik trudničkog trbuščića može i ne može otkriti Trudnoća

U šestom mjesecu trudnoće, buduća majka je shvatila da još uvijek nema trbuh, iako je primijetila da su druge žene u istoj fazi trudnoće s "puno većim" trbuhom. U sedmom mjesecu nitko nije mogao reći da sam trudna, rekla je.

Nakon osam mjeseci Salazar se zapitala je li normalno što joj nije narastao trbuh. Liječnici su joj rekli da je to rijetko, ali su je uvjerili da je njezina beba zdrava.

"Liječnici su rekli da imam jako veliku maternicu i da je beba okrenuta prema mojim leđima", rekla je za Newsweek i dodala: "Imam puno prostora, pa se trbuh čini puno manjim."

@nikkisalazar_ Its all fun & games until you get no maternity photoshoot🥹 #momsoftiktok #momtoks #momlife #pregnant #pregnancy #pregnancyjourney #pregnancytiktok #pregnant🤰 #pregnantbelly #pregnancybump #pregnancystory #momtobe #moms #boymom #foryoupage #foryourpage #foryou #how #crazy #momsunder25 #firstimemom ♬ original sound - nikki salazar

"U početku je bilo jako čudno jer se nisam čak ni osjećala trudnom, ali kasnije - iako nikad nisam imala trbuh - osjećala sam se jako trudno", rekla je Salazar. "Osjećala sam se teško i jedva sam hodala kako se porod približavao. Definitivno je bilo gorko-slatko jer je bilo mnogo pozitivnih stvari, ali osjećam se kao da sam propustila jedan dio trudničkog iskustva."

Unatoč potpuno ravnom trbuhu, Salazar je imala  druge uobičajene simptome trudnoće. "U početku sam se borila s jakom mučninom i često sam povraćala", rekla je. "Međutim, pred kraj je nestalo, pa sam se osjećao odlično."

Dodala je da se posljednjih nekoliko tjedana trudnoće osjećala "vrlo teško i napuhano", ali ne baš jako. I premda dva tjedna prije rođenja svog prvog djeteta još uvijek nije imala trbuh, rodila je zdravog dječaka.

Možda te zanima... Dva trbuščića u dvije trudnoće: Mama pokazala da su sve trudnoće različite, čak i ako su obje tvoje Trudnoća

Iako je Salazar znala da je trudna, neke žene možda neće znati da su trudne do samog kraja. Kriptična trudnoća je ona koja ostaje neotkrivena do polovice gestacijskog razdoblja ili čak do poroda. Trudnoće koje ostanu nepoznate do trenutka porođaja izuzetno su rijetke, a jedna studija procjenjuje da se događaju u jednoj od svakih 7225 trudnoća.

Mnogo je razloga zašto neke žene mogu imati mali trbuh. To može ovisiti o njihovoj težini i obliku tijela. Međutim, u nekim slučajevima mali trbuh također može značiti da beba ne raste kako bi trebala biti, stoga je važno da trudnice idu redovito na pregleda. Također je bitno da razgovaraju sa svojim liječnicima ili primaljama ako imaju bilo kakvih nedoumica.

novorođenče beba Možda te zanima... Kako je moguće da žene ne znaju da su trudne sve do poroda? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.