Trudnoća Trudnica 07. siječnja 2020.

Dva trbuščića u dvije trudnoće: Mama pokazala da su sve trudnoće različite, čak i ako su obje tvoje

Foto: Facebook/Laura Mazza
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Laura Mazza, poznatija kao blogerica Mum of the Run na Facebooku je podijelila iskren i istinit post u nadi da će nadahnuti mame da zavole svoju tjelesnu promjenljivost zbog trudnoće

Posljednjih godina pojavio se trend pokazivanja trbuha prije, za vrijeme i poslije trudnoća. Ali nema puno fotografija koje pokazuju kako se tijela mogu razlikovati od trudnoće do trudnoće - čak i kod iste majke. 

Laura Mazza, poznatija kao blogerica Mum of the Run, na Facebooku je podijelila iskren i istinit post u nadi da će nadahnuti mame da zavole svoju tjelesnu promjenljivost zbog trudnoće. Osjećala se isfrustrirano svojom definicijom "normalnog" trudničkog trbuha pa je odlučila podijeliti dvije fotografije svojih trudničkih trbuščića - jednu kad je bila u 14. tjednu trudnoće i drugu kad joj se trbuščić počeo nazirati puno ranije.

Što sve oblik trudničkog trbuščića može i ne može otkriti

Kad je bila trudna 14 tjedana sa svojim prvim djetetom mislila je da je OGROMNA. "Bilo mi je neugodno zbog mog 'natečenog' izgleda. Provodila sam vrijeme skrivajući trbuh, iako su ljudi znali da sam trudna", napisala je Laura. Rekla je kako se osjećala posramljenom na javnim događanjima i čak je na jedno vjenčanje nosila steznik jer se osjećala "da ne izgleda poput sebe". Ona je, kao i mnoge žene, osjetila potrebu izgledati "trudno" prije objave da čeka još jedno dijete. 

trudnica Možda te zanima... Što sve otkriva? Zanimljivi mitovi o trudničkom trbuhu Trudnoća

Druga fotografija snimljena je kad je bila trudna devet tjedana. Iako je bila dvostruko veća nego u prvoj trudnoći, napokon se osjećala ugodno u svojem tijelu. 

Mazza je odlučila objaviti fotografije kao odgovor na svoju frustraciju i kao pomoć svim ženama koje pretjerano brinu o tome kako izgleda njihov trbuh i onima koji slobodno komentiraju druge:  "Vidim to cijelo vrijeme, žene koje misle da su njihovi trudnički trbuščići premali ili preveliki. Imamo i ljude koji neprestano komentiraju 'Tako je maleeeeen!' Ili: 'Ti si tako ogromnaaaa!'. Kao da je beba koja raste u vašem trbuhu otvorena 'zona' za komentiranje."

chontelduncan Možda te zanima... Trudnice usporedile trbuščiće: možete li vjerovati da će roditi skoro u isto vrijeme? Trudnoća

Dijeleći svoje fotografije, Mazza se nada da će nadahnuti ostale mame da istinski prihvate njihova jedinstvena tijela i osjećaju se osnaženom baš onakvom kakva jesu.

"Ja sam žena, ja sam majka. Nisam savršena veličina, jednog dana bih mogla biti, ali na kraju dana, ja sam savršena majka svojoj djeci i budućoj djeci. Sretna sam, moja djeca su sretna i za mene je to sve što je bitno u životu."

Možda te zanima... Blizanci vs. jedna beba: Mama uspoređuje trbuščiće Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.