Trudnoća Porođaj 02. travnja 2019.

Žena rodila blizance mjesec dana poslije prvog poroda!

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

26 dana nakon poroda, stigla je u bolnicu s bolovima u trbuhu. 'Napravili smo ultrazvuk i otkrili da nosi blizance. Bili smo iznenađeni i šokirani. Nikad nisam vidjela ništa slično', rekla je dr. Poddar

Žena iz Bangladeša rodila je blizance mjesec dana nakon što je na svijet donijela dječaka, izjavila je njena liječnica za BBC.

Arifa Sultana, koja ima 20 godina, porodila se krajem veljače, a 26 dana kasnije odvedena je u drugu bolnicu nakon što je počeo boljeti trbuh. Doktori su otkrili da je i dalje trudna, da nosi blizance u drugoj maternici, zbog čega su je porodili carskim rezom. Blizanci su rođeni zdravi i otpušteni su iz bolnice.

Možda te zanima... Jednom u 60 000 slučajeva: Blizanci rođeni u dvije različite godine Trudnoća

Dvostruka maternica - anomalija nije tako rijetka kao što se misli

Sultana, koja je iz jednog sela, rodila je prvi put u bolnici u oblasti Khulna. Nakon 26 dana, žalila se na bolove u trbuhu i odvedena je u Ad-din bolnicu u Jessore 21. ožujka, potvrdila je dr. Sheila Poddar, ginekologica koja je napravila carski rez. 

"Kada je pacijentica stigla u bolnicu, napravili smo ultrazvuk i otkrili smo da nosi blizance", rekla je dr. Poddar. "Bili smo iznenađeni i šokirani. Nikad nisam vidjela ništa slično." 

Nije jasno zašto je pacijentica otišla u drugu bolnicu. Prema njenim riječima, Sultana i njen muž su "jako siromašni" i nikada nije radila ultrazvuk, čak ni prije prvog poroda. Mama i bebe su otpuštene iz bolnice četiri dana nakon poroda.

Možda te zanima... Jedan na 500 milijuna: Rodila dvoje djece iz dvije maternice Trudnoća

"Svi su zdravi. Jako sam zadovoljna kako je sve prošlo", rekla je dr. Poddar.

Jedan ginekolog u Singapuru rekao je kako anomalija maternice "uterus didelphys" - dvostruka maternica - nije tako rijetka pojava kao što ljudi misle.

"Da je ranije otišla na ultrazvuk, jasno bi se vidjele dvije maternice", rekao je za BBC dr. Christopher Ng s klinike GyneaMD dodajući da vjerojatno nije imala pristup ultrazvuku s obzirom na to da živi u siromašnom selu.

Možda te zanima... Medicinsko čudo: U Sarajevu rođene jednojajčane trojke Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.