Trudnoća Porođaj 20. srpnja 2018.

Mamina priča s poroda u Srbiji: Osjećala sam se kao boginja

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama Anđela iz Srbije odlučila je podijeliti svoje pozitivno iskustvo s poroda u bolnici od prije tri godine

Naša čitateljica iz Srbije, 21-godišnja Anđela iz Kladova, odlučila je s nama podijeliti svoju priču o porođaju. Svaka žena ima svoju jedinstvenu priču o dolasku bebe na svijet; neke se sjećaju samo bolova, neke su doživjele traume, a mama Anđela kaže da se osjećala "kao boginja".

Možda te zanima... Priča naše mame o porođaju u Njemačkoj: 'Sjedi, lezi, šetaj i tako u krug satima' Trudnoća

Njezina mališan danas ima tri godine, a trudnoća je bila potpuno uredna. Anđela je uživala u trudnoći bez ikakvih tegoba. Rodila je u bolnici i toga se sjeća kao lijepog iskustva: "Porodila sam se u bolnici. Porođaj je počeo s bolovima u leđima 18. travnja, a završio se jutarnjim satima 19. U bolnicu sam došla navečer 18. travnja i poslije pregleda sam prebačena u boks. Tu su mi uključili indukciju i pratili me CTG-om. Kada su krenuli trudovi, brzo je išlo. Momak je izašao uz dva truda uz malu pomoć opstetričara", ispričala nam je mama Anđela. 

Možda te zanima... Mame pokazale hranu u rodilištima u Hrvatskoj i vani Beba

Tijekom samog poroda Anđela se osjećala jako dobro, iako su planirani, njezin suprug nije mogao biti uz nju zbog doba dana u kojem je rađala. "U toku samog porođaja sam se osjećala kao boginja. Jelo prije poroda, za vrijeme i poslije poroda. Dozvoljeno mi je bilo da šetam i koristim tuš kabinu. U kabini bih se i porodila da opstetričar nije pratio svaki moj korak", dalje priča mama.

Nakon poroda Anđela je smještena u sobu s još tri mame i bebe. Brzo se opravila, ali je beba dobila žuticu pa su u bolnici ostali još dva tjedna. "U toku ta dva tjedna naučila sam dojiti i kako se brinuti za dijete", na kraju nam je ispričala mama Anđela. 

Kristina Kos Možda te zanima... Moj je porod davno izašao iz mode - ni brz, ni bezbolan Trudnoća

Kakvo je vaše iskustvo s porođaja? Pošaljite nam svoju priču o porodu na e-mail klokanica@klokanica.hr ili na Facebook Klokanice.

'U Nizozemskoj sam se na porodu osjećala kao kraljica'

Pamela Perković Možda te zanima... 'Nisam ni počela tiskati, a već sam rodila' Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.