Trudnoća Porođaj 28. rujna 2023.

Baby boom trojki u Zagrebu: 'Ovo se događa možda jedanput za cijelog radnog vijeka'

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici dogodio se pravi baby boom. Imaju rekordan broj rodilja koje su u razmaku od tek nekoliko sati rodile trojke!

"Ako gledamo po broju djece noćašnje dežurstvo, odnosno cijeli protekli dan, je bio pravi mali baby boom kod nas u Vinogradskoj bolnici. Bilo je puno i blizanaca. Inače učestalost blizanačke djece vam je negdje oko 30 žena na tisuću trudnica", rekao je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo Krunoslav Kuna u Dnevniku Nove TV.

Možda te zanima... Kakve su ti šanse roditi blizance, trojke ili četvorke? Trudnoća

A ono što je još rjeđe jest da jedna do dvije trudnice na njih tisuću - nosi trojke! 'Ovo je mali raritet - da su se u istom danu unutar 24 sata porodile dvije žene koje su nosile trojčeke, tako da smo zaista svjedočili događaju koji se događa možda jedanput za cijelog radnog vijeka', istaknuo je Kuna.

U 2022. godini rođeno je 2625 djece manje nego u 2021. godini, a hoće li se ovaj trend nastaviti, doznat ćemo tek iduće godine, no već jedan ovakav dan izgleda - obećavajuće. 

Možda te zanima... Jedan u 200 milijuna: Rodila identične trojke začete prirodnim putem Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.