Trudnoća 04. travnja 2023.

Primalja podijelila što čuje od budućih tata dok žene rađaju – i nije baš simpatično

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ma koliko god se trudili, ma koliko bili uključeni i željeli pomoći, ma koliko suosjećali – činjenica je da muškarci ne mogu nikad zapravo shvatiti kakav je zapravo za ženu porođaj. Zato nekad kažu neke stvari koje nisu baš na mjestu…

Da, možda muškarci ne mogu zamisliti bol koju žena osjeća dok rađa, možda se ne mogu niti približno staviti u njezin položaj (o kojem god da se položaju radilo, hm) i da, možda su nevjerojatno uzbuđeni zbog činjenice da će postati roditelji, ali to svejedno ne može opravdati neke riječi koje im znaju izaći iz usta – nepromišljeno. Dobro, ženama koje rađaju se najčešće sve oprosti, oprosti se i muškarcima nekad, ali nekima ipak to ostane u sjećanju.

Možda te zanima... Video: Je li ovo najrealniji prikaz porođaja ikad? Trudnoća

Jedna od onih koja se naslušala raznih izjava je primalja. Bilo koja primalja, zapravo, sigurni smo da bi mogla napraviti svoj podugačak popis – simpatičnih izjava, groznih izjava, nevjerojatnih izjava, smiješnih izjava… Primalja Romi Joy jedna je od njih, a vidjela je i čula neke potpuno sulude stvari dok je radila kao medicinska sestra.

U videu na TikToku, ova je primalja podijelila neke od neobičnijih komentara i postupaka očeva kojima je svjedočila dok su njihove tadašnje partnerice bile usred poroda. Nećeš vjerovati, ali ovi su komentari sve samo ne zabavni ili smiješni. Joy je video naslovila "Stvari koje su mi tate beba govorile dok je njihova žena bila na porodu." A besmislenost komentara privukla je više od milijun pregleda objave.

@romi_joy Like no my patient her choice sorry dad #laboranddelivery #labor #nurse #registerednurse #baby #babydaddy #nurse #laboranddeliverynurse #obgyn #medical ♬ BIZCOCHITO - ROSALÍA

Joy je svoj viralni video nazvala: "Ne. Moja pacijentica, njezin izbor. Žao mi je, tata."

Ti su muškarci rekli stvari poput:

"Vi ćete napraviti testove za utvrđivanje očinstva ovdje?" (kad se beba rodila)
"Nemoj joj dati epiduralnu."
„Mogu li spojiti svoju konzolu za igranje u bolničkoj sobi?“
„Ovo predugo traje.“
„Idem po neku hranu za sebe.“

Komentar koji se odnosio na epiduralnu i molbu budućeg tate da ženi uskrate ovo olakšanje boli doista je šokirao mnoge ljude. "Nemoj joj dati epiduralnu?! Oprostite, ali – ŠTO?!", komentirala je jedna žena, na što joj je Joy odgovorila: "Događa se češće nego što mislite!!!"

Neki su komentatori čak dodali vlastite primjere uznemirujućeg ponašanja tata beba. Jedna je također primalja rekla da joj zlo svaki put kad čuje "Nemojte zaboraviti staviti dodatni šav za mene", aludirajući na šivanje međice nakon epiziotomije. Naime, postoji i zastario i neprimjeren naziv za ovo – „mužev šav“. On se, naime, odnosi na sužavanje vaginalnog otvora kako bi se doprinijelo seksualnom užitku muškarca nakon što žena rodi.

Mi nemamo komentara na ovakve komentare. Nadamo se da ih niste mogli čuti tijekom poroda.

Možda te zanima... Viralni video: Medicinska sestra pokazala kako izgleda vrat maternice prije porođaja Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.