Trudnoća Beba u trbuhu 16. listopada 2021.

8 stvari na koje moraš paziti kad biraš ime za bebu

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kako bi ti što lakše bilo odabrati pravo ime za tvoju bebu, donosimo ti nekoliko savjeta

Jedan od najsretnijih trenutaka u životu je onaj kada saznate da ćete dobiti bebu. Drugi najsretniji trenutak u životu je rođenje djeteta. Nijedna žena ne može riječima izraziti radost i uzbuđenje kada uzme novorođenče u svoje ruke. Međutim, kada je u pitanju davanje imena vašem djetetu, tu zna doći do komplikacija. Kako bi vam što lakše bilo odabrati pravo ime za vašu bebu, donosimo vam nekoliko savjeta.

1. Ovisno o prezimenu

Ako imate dugo prezime koje će se prenijeti i na vaše dijete, razmislite o tome da djetetu date kratko ime.

2. Izbjegni mogućnost zadirkivanja

Razmislite o tome da vašem djetetu date ime tako da ga ostala djeca neće zadirkivati.

Najpopularnija imena u Hrvatskoj u posljednjih 100 godina

3. Nadimci

Obratite pažnju ukoliko vašem djetetu želite dati ime koje je zapravo nadimak. Taj nadimak može biti sladak, međutim vaše dijete će se susresti s raznim neugodnostima u kasnijoj dobi života.

beba, curica, djevojčica Možda te zanima... Najpopularnije ime za djevojčice u svijetu Trudnoća

4. Brandirana imena

Svaki roditelj bi trebao znati da njihova mala beba dječak ili djevojčica nije oglasna ploča za neki brend. Vrlo je bitno da izaberete ime koje nije ime nekog branda ili proizvoda.

5. Popularnost

Ako pratite svjetske događaja i svijet poznatih, i ako uživate u tome, ipak bi trebali izbjegavati davati vašem djetetu ime iz ovog svijeta. To možda zvuči zabavno, ali na duge staze to neće biti zabavno.

Najčudnija imena za bebe

6. Uobičajeni nazivi

Previše često ime može ići na živce većini ljudi. Dakle, kada planirate dati ime vašem djetetu, razmišljajte izvan okvira.

Možda te zanima... Utječe li ime djeteta na njegovo buduće ponašanje? Trudnoća

7. Kompatibilnost dva imena

Kad je u pitanju imenovanje vašeg novorođenčeta, ukoliko ono ime više imena, trebate voditi računa o tome da je prvo i drugo ime kompatibilno jedno s drugim, kao i s prezimenom.

Najuspješnija imena za bebe po numerologiji

8. Uniseks

Uniseks imena mogu biti vrlo zbunjujuća s vremena na vrijeme. Ako vam smeta da ljudi po imenu ne mogu zaključiti je li vaše dijete djevojčica i dječak, izbjegavajte ova imena.

Možda te zanima... 10 uniseks imena koja pristaju i djevojčicama i dječacima Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.