Školarci Zdravlje osnovnoškolca 04. ožujka 2019.

'Tihi ubojica u domu': Mama simptome kod djeteta zamijenila za gripu

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad se njezina kći požalila na glavobolju, a sin počeo povraćati, njihova majka pretpostavila je da je cijela obitelj dobila gripu. Zapravo se radilo o trovanju ugljičnim monoksidom

Jako tužna priča dolazi iz gradića u američkoj saveznoj državi Aljaska, ali važno ju je pročitati kako bismo spriječili slične tragedije. Desetogodišnji dječak iz Anchorage na Aljasci izgubio je život početkom godine, nakon što su posljedice curenja ugljičnog monoksida u kući zamijenili gripom.

Možda te zanima... Gripa je u punom zamahu i ne treba je olako shvaćati, a evo kako postupiti Vrtić

Kada se Caroline, kći Sarah Kleb požalila na glavobolju, a njezin sin Gavin počeo povraćati, mama je pretpostavila da je cijela obitelj dobila gripu. Ali to nije bio virus. Umjesto toga, hladnjak s pogonom na propan bio je neispravan i propuštao je bezbojni ugljični monoksid bez mirisa - koji se često nazivao "tihim ubojicom" do su njih troje spavali. Sljedećeg dana, pronađeni su svi kako leže bez svijesti. Caroline i njezina majka na kraju su se oporavile. Ali nažalost, Gavin nije.

Beba noćnim buđenjem spasila život roditeljima!

Sada roditelji govore o onome što se dogodilo i o opasnostima za koje nisu znali. 

Glavobolja, umor, vrtoglavica, mučnina

"Kako bi ti to znao?" Sarah je rekla u intervjuu za Alaska Dispatch News. "Prije toga nikad ne bih razmišljala o tome." Većina roditelja ne bi. Prema CDC-u (Centar za kontrolu i prevenciju bolesti)  lako je zamijeniti simptome izloženosti ugljičnom monoksidu - glavobolju, umor, vrtoglavicu, mučninu s gripom, budući da se plin ne može vidjeti, čuti ili namirisati.

Možda te zanima... Zbog opekline na djetetovom licu mama upozorava na predmet koji svi imamo! Vrtić

Klebsovi nisu imali detektor ugljičnog monoksida u kući, iako su rekli da planiraju instalirati jedan. A prema CDC-u, to je prva stvar koju trebate učiniti da spriječite slučajno trovanje ugljičnim monoksidom. Ono na što bi još trebali paziti: nikada ne pali ugljen u zatvorenom prostoru, nikada ne koristit prijenosni plinski kamp štednjak u zatvorenom prostoru i nikada ne koristit generator unutar kuće, podruma, garaže ili u prostoru ako je manje od šest metara do prozora ili vrata. 

Također bi trebala provjeriti jesu li plinski uređaji pravilno odzračeni, a dimnjak, sustav grijanja, bojler i bilo koji drugi plinski, naftni ili uređaji na ugljen servisirani od strane kvalificiranog majstora svake godine.

Možda te zanima... Nakon što joj se kći skoro ugušila, mama upozorava na važnost prve pomoći Vrtić
 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • dercy0

  Moje ime je Darci Lyne. Ovo je vrlo sretan dan u mom životu zahvaljujući pomoći koju mi je pružio dr. Nosakhare da mi pomogne da povratim svog bivšeg muža njegovom čarolijom ljubavi i magije. Bio sam u braku 6 godina i bilo je tako strašno jer je moj muž stvarno varao i tražio razvod, ali kad sam naišao na e-poštu Dr. popraviti odnos i učiniti ljude sretnima u njihovom odnosu. Objasnio sam svoju situaciju, a onda sam tražio njegovu pomoć, ali mi je na moje najveće iznenađenje rekao da će mi pomoći oko mog slučaja i da sada slavim jer se moj suprug potpuno promijenio na bolje. Uvijek želi biti uz mene i ne može ništa učiniti bez moje sadašnjosti. Stvarno uživam u braku, što je velika proslava. Nastavit ću svjedočiti na internetu jer je dr. POTREBNA POMOĆ? KONTAKT   -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com možete ga dodati i na Whats-app: 2349083639501 On je jedini odgovor na vaš problem i čini da se osjećate sretni u svom odnosu. I to je savršeno u vašem odnosu. Želiš li svog bivšeg povratnika? političke ambicije? Rješenje problema bez djece? Rješenje financijskih problema? Slaba erekcija i brza ejakulacija? rješenje bolesti i bolesti tijela Sve vrste rješavanja problema astrologijom? Rješenje problema razvoda?

 • Avatar Norelinna
  Norelinna

  Umoran od stalnih pokušaja gubitka težine? Preporučujem najbolji alat za mršavljenje, pomogao mi je >>>> www.Takeslim.Com

 • dercy0

  My name is Darci Lyne. This is a very happy day in my life thanks to the help I have given Dr. Nosakhara to help me restore my ex-husband to his magic of love and magic. I was married for 6 years and it was so terrible because my husband really cheated and sought a divorce, but when I came across email Dr. to improve relationships and make people happy in their relationship. I explained my situation, and then I asked for his help, but to my greatest surprise I said that he would help me with my case and that I now celebrate because my husband completely changed to the better. He always wants to be with me and can not do anything without my present. I really enjoy my marriage, which is a great celebration. I will continue to testify on the Internet, because Dr. NEXT HELP? CONTACT   -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com you can add it to the Whats-app: 2349083639501 He's the only answer to your problem and makes you feel happy in your relationship. And that's perfect in your relationship. Do you want your former returnee? political ambitions? Solving problems without kids? Solving financial problems? Low erection and fast ejaculation? solution of disease and disease of the body All sorts of astrology problem solving? Solving divorce problem?

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.