Školarci Zdravlje osnovnoškolca 05. travnja 2019.

Novac prikupljen za Milu i od prodaje kuće usmjerava se na drugu bolesnu djecu

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Milin otac Marin Rončević obećao je pomoći bolesnom dječaku iz Maslenice novcem od prodaje kuće, a studenti Sveučilišta u Mostaru prikupljeni novac usmjerili su na bolesnog dječaka iz BiH

Nakon što je Mila Rončević otputovala na liječenje u Philadelphiju, na Facebooku se pojavila informacija da je njezin otac Marin obećao pomoći bolesnom dječaku Šimunu Petru Maruni (10) iz Maslenice novcem koji će dobiti prodajom svoje kuće, javlja 24sata.

Možda te zanima... Volimo vas, predivni ste! Prikupljeno je više od 26 milijuna kuna za Milu, nemojte više uplaćivati Vrtić

Facebook apel objavila je humanitarka Iva Funtek, a sinoć je u komentaru objavila i prepisku s Marinom. "Upravo mi se javio tata od naše male Mile. Mila je dobro Bogu hvala. Tata Marin Rončević je odlučio donirati 400 tisuća kuna čim novci sjednu na račun. Ja još sva drhtim... Nemam ni riječi ni mozak niti što da kažem! Marine moj, hvala ti. Hvala ti što si čovjek što pored svoje muke vidiš i tuđu", napisala je u komentaru ispod objave. 

Šimun Petar desetogodišnji je dječak koji se već osam godini bori s opakom bolešću. 2011. godine operiran mu je tumor na mozgu u Zagrebu, no 2016. vratio se novi tumor, hondaplastični ostosarkom. Bio je na liječenju u Grčkoj, a trenutačno je nepokretan, ima zatajenje bubrega te je posljednjih godinu i pol na palijativnoj skrbi.

Možda te zanima... Nazire li se pobjeda nad dječjom leukemijom? Ugledni znanstvenik ima odgovor Vrtić

Studenti za bolesnog dječaka iz BiH

Studenti Sveučilišta u Mostaru odlučili su prikupljeni novac za djevojčicu Milu Rončević usmjeriti za liječenje teško bolesnog dječaka iz BiH Maka Hasića, nakon što je za malu Milu prikupljen dovoljan iznos novca za odlazak u SAD, javlja HINA.

Studentski zbor i djelatnici Sveučilišta u Mostaru priključili su se od ponedjeljka velikoj akciji pomoći dvogodišnjoj djevojčici iz Rijeke, ali su, nakon što je Milin otac objavio da više nije potrebno prikupljati novac jer je već prikupljen dovoljan iznos, odlučili taj novac donirati sedmogodišnjaku iz BiH za nastavak liječenja u Njemačkoj. Detalje su objavili na Facebook nalogu Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. 

Robert Hudinčec Možda te zanima... 'Naša curica pobijedila je tumor' Roditelji

"Riječ je o pomoći malenom Maku Hasiću kojem je dijagnosticiran rijedak i agresivan oblik limfoma. Odlučili smo prikupljeni iznos uplatili za malenog dječaka da mu pospješimo odlazak u Njemačku na liječenje", naveli su mostarski studenti. 

Sedmogodišnjem Maku Hasiću, dječaku iz BiH, dijagnosticiran je rijedak i agresivan oblik limfoma pod nazivom Burkittov limfom. Limfom je ovom dječaku zahvatio više vitalnih organa uključujući bubrege, jetru, debelo crijevo, a koštana srž je prema procjenama zahvaćena oko 16 posto. Limfom je ušao u četvrti stadij, od moguća četiri. Međutim, nada za oporavak ovog dječaka je i dalje velika, navode mediji u BiH. On je hitno započeo terapiju na Kliničkom Sveučilišnom centru u Sarajevu kako bi se širenje karcinoma zaustavilo te povećali izgledi da dječak pobijedi tešku bolest.

Možda te zanima... Potresno pismo majke čiji se sin bori s leukemijom Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.