Školarci Slobodne aktivnosti 19. rujna 2017.

Škola lijepog čitanja: Svi mogu biti sjajni govornici

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dobrodošli u školu bez knjiga, bilježnica, školu u kojoj se na jastucima u toplim čarapama čitaju najljepše priče. Dobrodošli u školu za čije satove djeca žele da - nikada ne završe!

"Škola lijepog čitanja“ mjesto je gdje djeca uče tajne vještine i tehnike čitanja sa razumijevanjem, ležeći na velikim jastucima potpuno slobodni uz knjige koje sami biraju. U grupama od najviše petero djece sličnih čitalačkih vještina, jedni drugima daju poticaj i timski sudjeluju u izgovaranju tzv, teških riječi uz edukatore koji su dugogodišnji radijski i televizijski voditelji. Naglas čitaju jedni ispred drugih, sudjelujući na  radionicama koje se održavaju dva puta tjedno po 60 minuta. Nakon savladane tehnike, vještine, dikcije i disanja, djeca postaju sigurna u sebe,u svoja nova znanja, jasno se izražavaju i lakše pamte pročitano. Jer više ne osjećaju strah, samim time i odbojnost prema čitanju. Knjigama.

Ova vještina olakšava im daljnje školovanje, komunikaciju i pamćenje. Čitanje je oduvijek na najvišoj ljestvici kada je u pitanju razvoj mentalnog i emocionalnog  zdravlja djece. Stvarajući  empatiju kod naših najmlađih, činimo dobro jer postaju ljudi koji osjećaju . Osim ovih postoje i brojne druge koristi koje donosi čitanje, no jedno je sigurno:  svakako vodi prema zdravijoj i sretnijoj budućnosti. Kad djeca jednom  urone u svijet čitanja, ono im donosi samo pozitivne učinke koji će ih izgraditi u divne mlade ljude.

 | Author: promo Foto: promo

„Škola lijepog čitanja„ ima za cilj vještinom čitanja i slobodne komunikacije, kako pred publikom tako i ispred mikrofona, pokazati svakom djetetu da može sve što poželi ako nauči čitati i razgovarati. Pridobiti pažnju slušača. Postati mali spiker. Snimati dječje reklame ili čak uređivati i voditi emisiju „Dajmo da govore“ koja se svake druge subote emitira na City radiju. 

Razina samopouzdanja kod djece raste nevjerojatnom brzinom! Sve zbog savladavanja i usavršavanje vještine čitanja!

Naš je program prihvatljiv svakom djetetu. Nemamo ocjene  ni klupe, ne koristimo imenike i zapisnike, ne dajemo domaće zadaće, no njih djeca sama traže ;) Metodologija koja na nježan i suptilan način stvara djetetu ljubav prema slovima, riječima i tekstovima, polučila je posudbama knjiga iz naših radionica već nakon prvog sata, jer je dijete poželjelo doma saznati što je bilo dalje. Roditelji potvrđuju kako Škola Lijepog Čitanja stvara nove generacije djece koja slijede vrijeme u kojem odrastaju i žive, koriste napredne tehnologije, ali s jednakom ljubavlju i s voljom uzimaju knjige sa polica, čitaju i govore punim rečenicama, vježbajući pritom najosnovniji alat za život! Komunikaciju!

I Vaše dijete to može! Upisi u tijeku! Sve informacije možete dobiti na e-mailu info@slc.hr , na web stranici Škola lijepog čitanja te na Facebook stranici.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.