Školarci Slobodne aktivnosti 20. siječnja 2018.

Recenzija: Miroljubivi bik Ferdinand protiv predrasuda i bullyinga

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove, a sada donosimo recenziju animiranog hita 'Ferdinand'

Ferdinand kao lik postoji već preko 80 godina, a sada ima i visokobudžetni animirani film (sinkroniziran je na hrvatski). Radi se o miroljubivom biku kojeg nakon smrti njegovog oca u areni nimalo ne zanimaju borbe s toreadorima. No, njegovi novi vlasnici žele da završi u areni… ili u klaonici! “Ferdinand” ne osuđuje izravno ovaj nehumani “sport” i zapravo se postavlja pitanje zašto je to uopće tema dječjeg filma? Film ipak govori protiv predrasuda i bullyinga, te potiče pomaganje drugima u nevolji i nosi poruku da je u redu biti drukčiji. Roditelji ne moraju brinuti o lošem rječniku, seksu, pa ni pretjeranom nasilju, ali bi bilo dobro da prije gledanja djetetu objasne zašto se ljudi žele boriti s bikovima i zašto njima omiljene životinje završavaju u klaonici.

video Možda te zanima... Dirljivo: Pogledajte zašto ovaj dječak ne želi jesti meso Vrtić

Za djecu: 7+.

Za roditelje: Radi se o redatelju serijala “Ledeno doba” i “Rio”, pa se može očekivati standardna vrsta humora pogodnog za odrasle.

Nasilje: Nasilje je umjereno i uglavnom se svodi na sugestiju, primjerice da bikovi završe kao hrana, a njihovi rogovi kao ukras na zidu. Izjava jednog lika “Ili si borac, ili si meso” to najbolje ilustrira.

Zastrašujući prizori: Sugestivne su prirode kao i nasilje, ali bi radi specifičnosti teme mogli biti previše za osjetljiviju djecu.

Rječnik: Primjeren za djecu.

Seks: Nema seksualnih prizora.

Tempo: Umjeren.

bubamara Možda te zanima... Bajka o bubamari uči djecu prihvatiti različitost Vrtić

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.