Školarci Slobodne aktivnosti 27. rujna 2018.

Hrvatska ima najvećeg Bistrića na svijetu

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sedmogodišnji Patrik svijetu je pokazao kako je najbolji i najbrži u rješavanju raznih matematičkih, analitičkih i logičkih zadataka te kako je koncentracija i fokusiranje na rješavanje svakodnevnih školskih, ali i drugih zadataka samo pitanje vježbe

Baš negdje u periodu kada su nogometaši na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Moskvi osvojili srebro jedan je hrvatski mališan u istom ruskom gradu osvojio svjetsko zlato. Njegovo ime je Patrik Čudić i najbolji je na svijetu u mentalnoj aritmetici u svojoj kategoriji.

 | Author: promo Foto: promo
 
Ovaj sedmogodišnji dječak svijetu je pokazao kako je najbolji i najbrži u rješavanju raznih matematičkih, analitičkih i logičkih zadataka te kako je koncentracija i fokusiranje na rješavanje svakodnevnih školskih, ali i drugih zadataka samo pitanje vježbe. Svojim kreativnim razmišljanjem i vizualizacijom zadataka koji se nađu pred njim Patrik rješava i najkompliciranije matematičke zadatka.

"Satovima ALOHA mentalne aritmetike koje pohađa godinu i pol dana, Patrik je razvio vještine opažanja, slušanja i primjene naučenog, a povećala radna i dugotrajna memorija", kaže ponosna mama zlatnog Patrika koji se u Moskvi natjecao u kategoriji Kids 2.

 | Author: promo Foto: promo
 
Naše divljenje Patrikovim uspjehom na zemlju pak spušta njegova trenerica Zvjezdana koja kroz smiješak govori kako je Patrik uspio jer je bio uporan, redovito je pohađao satove i sustavno rješavao zadane zadatke. "Premda je Patrik velika pametnica, njegova je najveća prednost što je veliki radnik jer sustavnom primjenom ALOHA mentalne aritmetike djeca mogu riješiti i najsloženije matematičke zadatke s kojima i mi odrasli nerijetko imamo poteškoća".

Prednost pohađanja satova ALOHA mentalne aritmetike namijenjene djeci je što program u potpunosti prati njihov rast i razvoj te u pravo vrijeme kod njih kroz igru potiče mentalni razvoj.

 | Author: promo Foto: promo

"Temeljna premisa ALOHA programa”, kako ističe dr. sc. Branka Novosel koja je ovu Malezijsku metodu i dovela u Hrvatsku, “je što se kroz igru može postići da djeca učenje gledaju kao nešto zabavno što im kasnije omogućava bolji uspjeh i učinkovito svladavanje raznih problema”. Način je to da se djetetu razviju intelektualne, kognitivne i socijalne sposobnosti i lakše usvajanje sadržaja čime se, dugoročno, postiže bolji akademski uspjeh

ALOHA program namijenjen je djeci od 4 do 13 godina jer tada se u mozgu čovjeka događa najveći dio sinaptogeneze, odnosno razvoja neuronskih veza u mozgu.

Glavni alat kojim se u poticanju moždanog razvoja djeteta koristi ALOHA program je abakus. Riječ je o najstarijem računalu koje služi za izvođenje mnogih računskih operacija, a u samom ALOHA programu on je pomagalo kojim se dolazi do glavnog cilja – treninga za mozak.
 
Osim same činjenice da je na Svjetskom prvenstvu osvojio zlato, put na međunarodno natjecanje Patriku je bilo veliko iskustvo koje će još dugo, dugo pamtiti jer pohađanje ALOHA programa mentalne aritmetike omogućilo mu je da upozna djecu cijelog svijeta zajedno s kojima je tjedan dana rješavao razne aritmetičke zadatke i tako sklopio dugotrajna prijateljstva.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • PetraP

    Hvala na predivnom članku. Nadam se da će i ostale roditelje potaknuti da usmjere djecu na Aloha program, mi smo izuzetno zadovoljni programom. Ponosni roditelji Patrika Čudića

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.