Školarci Škola 25. svibnja 2018.

Trening tehnike učenja: Kako potaknuti dijete da uči?

Foto: Udruga Praktikum
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U razdoblju preopterećenosti informacijama, djecu je posebno teško motivirati na rutinu u učenju, a koja je važna od malih nogu

Polaskom djeteta u školu događaju se mnoge promjene u obitelji, pa tako s vremenom počinje i briga pojedinih roditelja o nezainteresiranosti njihove djece za učenjem, lošim rezultatima, doživljaju škole kao dosadnog mjesta i slično. Gubljenje interesa potječe iz više razloga, a koncentracija i nedostatak motivacije glavni su okidači začaranog kruga u neizvršavanju obveza

Možda te zanima... 4 najgore stvari koje možeš raditi za svog školarca Školarci

Činjenica je da svi možemo naučiti kako se bolje i brže uči! Jer nitko se od nas ne rađa s radnim navikama, već ih usvajamo tijekom cijelog života. U razdoblju preopterećenosti informacijama, djecu je posebno teško motivirati na rutinu u učenju, a koja je važna od malih nogu. Potrebno ih je ohrabriti da preuzmu kontrolu u svoje ruke i time razviju osjećaj efikasnosti i zadovoljstva, a sve to uz pristupačan i zabavan način učenja.

dječak dosada Možda te zanima... Kako roditelji ubijaju motivaciju djeteta za učenje? Školarci

Takav pristup promovira i Udruga Praktikum koja kroz svoj edukativni dio radionica održava i Vikend trening tehnike učenja, gdje polaznici usvajaju kako učenje može biti brže, kvalitetnije i lakše uz korištenje mentalnih mapa, brzo čitanje, tehnike poboljšanja koncentracije i pamćenja. Radi se u malim grupama, pristup je individualiziran,  pa svaki polaznik koristi vlastite udžbenike kako bi vježbanjem raznih tehnika učenja prepoznali one koje su njima najadekvatnije te odmah vidjeli i rezultate učenja. Trening je također prilagođen i djeci s disleksijom i disgrafijom, a odvija se pod stručnim pedagoškim vodstvom uz visoko individualiziran pristup svakom djetetu. Po završetku seminara, na završnom roditeljskom sastanku, roditelji dobivaju stručnu procjenu napretka i konkretne savjete za daljnji rad njihovog djeteta.

Možda te zanima... 'Rano učenje stranih jezika imperativ je modernog društva' Vrtić

Vikend trening tehnika učenja namijenjen je za polaznike od 5. razreda osnovne škole i starije.
 
TEHNIKE UČENJA u lipnju od 02.06. – 03.06.2018. 
Vrijeme trajanja: ukupno 10 radnih sati, podijeljenih u 2 dana
Subota, 02.06.2018. od 14:30-18:30 sati
Nedjelja, 03.06.2018. od 09:00-12:00 sati i od 13:00-16:00 sati

Dodatne informacije i prijave na: info@udruga-praktikum.hr

škola dječak Možda te zanima... Zašto hiperaktivna djeca imaju probleme s učenjem? Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.