Školarci 05. travnja 2023.

Scarlett Johansson: "Majčinstvo je poput veze u kojoj ste zlostavljani"

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majčinstvo nije lako, to već i vrapci na grani znaju. Pa ipak, iako nije baš neizvedivo i nemoguće – jer priroda to onda tako ne bi uredila – moramo se nekad našaliti na ovaj račun. Ili, bolje rečeno, na svoj račun ako govorimo o mamama.

Djeca nas nekad jednostavno izlude. Ovisno u kojoj su trenutno fazi – nekad više, nekad manje. I ne postoji roditelj na ovom svijetu koji se u jednom trenutku nije osjećao potpuno izvan sebe, mislio da je nesposoban, poželio pobjeći od svega. I nema veze o kojoj se mami radi i u kakvim okolnostima odgaja svoje dijete.

Tako je i slavnim mamama. Nešto poput onog slavnog naslova „I bogati plaču“. Scarlett Johansson nedavno je gostovala u jednom podcastu, gdje je govorila, između ostalog, o majčinstvu, pa izjavila nešto za što su se mnogi „zakačili“. Usporedila je, naime, majčinstvo – s vezom u kojoj ste zlostavljani.

blogerica constance Možda te zanima... Svakoj mami koja je ikad pomislila da je promašaj - ovo moraš pročitati Roditelji

„Moja je kćer sad 8 i pol godina stara. Sjećam se kad su joj bile dvije godine, mislila sam 'Ovo je sjajno. Ne znam o čem svi pričaju.' I onda je ona napunila 3 godine i ja sam se osjećala kao da sam u vezi u kojoj sam zlostavljana,“ rekla je Johansson.

Zvuči li ovo malo prestrogo? Moguće, ali ako uzmemo u obzir da se glumica našalila i da ne misli to doslovno onako kako je izrekla – nije baš puno slagala, zar ne?

„Tako je sve intenzivno. Nema puno razuma. Vrlo intenzivne promjene raspoloženja i toliko zapovijedanja, upornosti, da je to jednostavno ludo,“ iskreno je ispričala Johansson svoj dojam majčinstva toddlera.

Ipak, priznala je da je bilo sasvim drukčije sve kad je bila beba. „Bebe su tako slatke. Samo sjede i vole te i to je to. I dobiješ od njih ljubav. Dok od toddlera imaš puno tuge. Sve što radiš nije ispravno, a to je teško,“ požalila se.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HIM & HER SHOW (@tscpodcast)

A to itekako dobro razumijemo! Ne prođe dan da se ne pitamo radimo li uopće išta u tom roditeljstvu kako treba. To isto majčinstvo utječe na nas na apsolutno svakoj razini naše osobnosti i našeg života. I jednako je tako i s Johansson, priznala je. Njezina je kći utjecala na njenu karijeru, te na izbor uloga.

„Sad kad je moja kći starija, stvarno ne radim onako kako sam radila kad sam imala 25 godina. Tad sam bila u potpunosti usredotočena na karijeru, a puno manje na osobni rast,“ rekla je Johansson, te dodala kako na primjer neće prihvaćati uloge zbog kojih bi se trebala preseliti na neko vrijeme, jer djeca trebaju stabilnost.

Sve u svemu, Scarlett Johansson je mama s kojom se možemo poistovjetiti, bez obzira na to sviđa li nam se njezin smisao za humor ili ne.

Možda te zanima... 'Majčinstvo je najdivnija stvar ikad, ali ponekad je veliko s*anje' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.