Roditelji Sretna mama 04. ožujka 2024.

''Zaposlenim majkama je puno lakše, nego onima koje su doma s djecom''

Foto: Freepik ; Mama tvrdi da je život teži majkama koje ostaju doma sa svojom djecom
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama je izazvala pomutnju na internetu nakon što je objasnila zašto je rekla da je lakše ići na posao nego biti mama koja ostaje kod kuće, a da roditelj koji ostaje kod kuće treba više sna

Kada imate djecu, njihova dobrobit postaje prioritet broj jedan, a ovisno o različitim okolnostima, ponekad to znači da jedan roditelj odluči ostati kod kuće s njima umjesto da plaća dadilju ili kućnu pomoćnicu. To može biti teška odluka, pri čemu se u obzir uzimaju mnogi čimbenici, uključujući izglede za karijeru ili plaću.

Jedna je mama na TikToku, koja se zove Sarz, ispričala je svoje mišljenje o tome u videu – i to je izazvalo veliku pomutnju. Naime Sarz, iz Melbournea u Australiji, je mama koja ponekad ostane kod kuće i brine za djecu, a ponekad ide na posao, piše Mirror.

Na samom početku videa Sarz je napomenula da ne želi uvrijediti ljude koji puno rade, ali da je majkama koje su doma sa svojom djecom – puno teže u životu, odnosno da imaju puno manje vremena za sebe.

Možda te zanima... Koliko treba novim mamama da se priviknu na majčinstvo? Beba

"Želim vam reći nešto što zaposleni roditelj vjerojatno ne želi da roditelji koji ostaju kod kuće znaju. Ići na posao puno je lakše nego ostati kod kuće s djecom, a evo i zašto. Radnim danima kada moram ići na posao, slušam glazbu sama, popijem kavu, prošećem gradom. Odem u ured i vodim razgovore za odrasle s drugim ljudima, odnosno koristim druge dijelove mog mozga koji se ne koriste kada sam kod kuće s djecom, a zatim ponovno moram putovati kući slušajući glazbu sama. No, onda mi nedostaju moja djeca i jedva ih čekam vidjeti kada dođem kući, a i oni mene jedva čekaju vidjeti", ispričala je.

@imperfectalignment If I had a choice between staying at home with the kids or working after a rough night ... I would choose a work day EVERY TIME #workingmum #defaultparent #parenting #mumlife #secret #tipsandtricks #fyp ♬ original sound - Sarz

Kada su u pitanju mame kućanice, Sarz kaže da je to zapravo puno teže jer vam mogu "proći dani bez normalnog ljudskog razgovora".

"Od trenutka kada ujutro otvorite oči do trenutka kad ih zatvorite navečer, vi morate biti stopostotno uključeni u sve. To je stalni sukob, to je stalna potreba svih drugih, djeca viču na vas, vi vičete na djecu, i sve je u tome što trebate učiniti za nekog drugog", dodala je.

Sarz tvrdi i da "jedva imate vremena razmišljati o bilo čemu drugom osim onoga što treba učiniti".

Sa svojim komentarima odmah su se javili brojni roditelji, a neki su rekli da to potpuno ovisi o vrsti posla koji drugi roditelj radi i da je boravak kod kuće lakši.

"Ja sam majka kućanica i to je 100 puta lakše nego ići na posao. Naravno da ima izazova, ali to je za mene zapravo odmor", napisala je jedna korisnica.

"Ne slažem se. Možda je to zato što radim kao skrbnica za starije osobe, ali lakše mi je ostati kod kuće sa svojom djecom nego raditi",  dodala je druga korisnica.

No, drugi su se složili da je boravak kod kuće s djecom zahtjevniji i stoga znači da trebate više sna.

"Roditelj koji ostaje kod kuće s djecom treba više sna. Da, drugi roditelj možda radi više fizičkih poslova, ali oni se naspavaju svake noći", komentirala je treća korisnica.

"100% se slažem. Ja sam samohrana majka i tek sam se nedavno vratila svom poslu. Moja kći je s dadiljom dok ja radim i radni dani su mi mnogo opušteniji", zaključila je četvrta korisnica.

Možda te zanima... Najteži posao na svijetu: Savršena fotografija pokazuje kako mame stignu sve Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.