Roditelji Sretna mama 01. ožujka 2023.

Smiješna strana roditeljstva: 'Ako nešto može poći krivo, poći će krivo''

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Ako nešto može poći krivo, poći će krivo", slavna je rečenica američkog inženjera Edwarda A. Murphyja. Tako često izgleda smiješna strana roditeljstva.

Dijete se probudilo u trenutku kad planiraš popiti prvi gutljaj kave, svekrva je došla u posjetu, a stan je u potpunom neredu. Nemoguće je nabrojati sve takve situacije koje nas redovno prate. No, pokušali smo navesti neke koje se događaju, pa mogli bismo reći bez ustezanja, svima. I ne, ovdje nećeš pronaći nikakvo rješenje za takve situacije, niti savjet što napraviti kad ti se to dogodi. Ovo možeš jednostavno pročitati, uz svaku vrlo vjerojatno reći "Daaaaaa!", shvatiti da ima još takvih ljudi i osjećati se bolje - kad shvatiš da nisi jedina kojoj se to događa. Pa se nasmijati i krenuti dalje s danom...

1. U trenutku kada ste sjeli i odlučili popiti kavu, vaše dijete se probudilo i zaplakalo

Nije bitno koliko je dijete prije toga spavalo i koliko dugo inače spava. Onaj trenutak u kojem ste vi odlučili da želite malo predahnuti, dijete se probudilo. Ponekad se svi roditelji pitaju imaju li djeca neke posebne senzore?

2. Čim uzmete telefon i počnete razgovarati, dijete se počne derati

Dijete je sretno i zadovoljno, igra se i vi shvaćate da je pravi trenutak da nazovete mamu, brata ili prijateljicu. Ali trenutak u kojem ste opušteno počeli razgovarati dijete je odlučio tražiti vašu pažnju, razgovarati ili želi da se uključite u igru s njim.

 | Author: Freepik Foto: Freepik

3. Plače tijekom cijele vožnje automobilom i zaspalo je baš u trenutku kada ste stigli do kuće

Vožnja u automobilu često uspava dijete, međutim nekad se dogodi da dijete plače cijelo vrijeme. Kada se stigli do kuće, mališan je zaspao. Naravno da je teško probuditi tek usnulo dijete. 

4. Što više kuhate, dijete sve manje jede

Sate i sate kuhate zdrava i kreativna jela. Proučavate zdrave kuharice, ali ne želite da jela izgledaju dosadno. Želite samo najbolje za svoje dijete. Vaše dijete odlučilo je da mu se ništa od toga ne sviđa, jelo koje mu je prošli tjedan bilo omiljeno sada ne želi ni pogledati. 

5. Svako radno jutro spava i jedva ga budite, ali vikendom se odluči probuditi u zoru

Od ponedjeljka do petka molite ga da se probudi, jedva ga izvlačite iz kreveta. Ali subotu ujutro vaše dijete budi se u šest sati i spremno je za doručak i igru. 

Možda te zanima... Brutalno iskrena djeca: 'Nemoj mi doći na rođendan da mi ne pojedeš sve!' Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.