Roditelji Sretna mama 15. veljače 2023.

Detalji koje ova majka otkriva o braku i majčinstvu su bolno istiniti

Foto: Facebook/Cheyenne Moore
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

"Plakala sam sinoć dok sam pitala muža je li umoran od mene. Zato što sam ja umorna od sebe nekoliko dana. Trudnoća i porod su teški. Teško je odgajati bebe. Ali mislim da je najteže izgubiti sebe..."

Kao majke, stalno smo zabrinute. Naša zabrinutost je viralna. Zabrinute smo našu djecu i njihovu sigurnost, njihovu sreću i njihovo zdravlje. Brinemo se za svoje domove. Brinemo se za ostale članove obitelji i prijatelje. A ponekad se također brinemo oko nečega što se bojimo priznati: načina na koji naše mentalno i emocionalno opterećenje utječe na naše partnere i kako nas oni gledaju.

Jedna je majka savršenim riječima izrazila ovaj osjećaj.

“Sinoć sam plakala dok sam pitala muža je li umoran od mene. Zato što sam umorna od same sebe nekoliko dana. Trudnoća i porod su teški. Teško je odgajati bebe. Ali mislim da je najteže izgubiti sebe. Nakon svakog djeteta, postporođajni period je postajao sve gori”, piše Cheyenne Moore u objavi na Facebooku. "Ne znam je li to zbog toga što sam u rovovima podizanja više djece, brige o domu, rada dok pokušavam žonglirati sa svim tim ili samo zbog pritiska biti mama u današnjem svijetu."

Ovo je tako stvarno: Biti majka može učiniti da se osjećaš kao da si izgubila dodir s onim što si bila kada se tvoj partner zaljubio u tebe.

“Nekih dana pogledaš oko sebe i shvatiš da nemaš pojma tko si izvan tih stvari”, dodaje Cheyenne. “Taj život leti, a ti se osjećaš izgubljeno usred njega. Nekih dana možeš vidjeti svoje staro bezbrižno ja. Druge dane upravljaš jakim emocijama, sumnjama i pitaš se kada ćeš se opet osjećati kao što si nekad bila.”

Mama, ako se nosiš s tim osjećajima, znaj da nisi sama. Ovo je majčinstvo.

Možda te zanima... Iscrpljena mama objasnila kako partnerstvo u roditeljstvu nije jednostavno Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.