Uživaj u jednostavnoj piti u kojoj će se idealno složiti omiljeni krumpir i piletina
Piletina i krumpir su zajamčeni ubojice gladi! Kombinacija piletine i krumpira mnogima je među omiljenima, a sada je došlo vrijeme da isprobaš ovaj recept za pitu koji će te ostaviti bez teksta.
Sastojci:
- 300 g piletine
- Sok od pilećeg pečenja
- Šalica temeljca
- Glavica luka
- Žlica maslaca
- 0,5 žlice brašna
- Sol, papar
- Mrkva
- Žličica mljevene crvene paprike
- 0,5 šalice graška iz limenke
- Žlica sjeckanog peršina
- 1 kg krumpira
- 2 žlice mlijeka
- 200 g maslaca
- 2 žumanjka
Priprema:
1. Ispeci piletinu ili nasjeckaj pileće pečenje. Oguli krumpire, nareži ih na kockice i kuhaj u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Još vruće krumpire usitni drobilicom za pire dodajući malo mlijeka i maslaca. Meso od pilećeg pečenja sitno nasjeckaj. Luk očisti i preprži na žlici maslaca, dodaj brašno, prži još nekoliko minuta te zalij juhom i sokom od pečenja.
2. Dodaj kockice mrkve i ocijeđeni grašak. Posoli, popari, dodaj sjeckani peršin i mljevenu papriku pa kuhaj nekoliko minuta. Umiješaj komadiće sitno sjeckanog pilećeg mesa i ostavite na vatri samo da se dobro zagrije.
3. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Dublju zdjelu za pečenje premaži maslacem i obloži šalicom pasiranog krumpira. Posloži po njemu meso sa sokom te prekrij preostalim krumpirom. Umuti žumanjke i prelij ih po smjesi od krumpira. Stavi pitu u dobro zagrijanu pećnicu dok se krumpir na vrhu ne zapeče.
Još recepata potraži na missGASTRO.