Tjestenina je uvijek dobro rješenje kada je riječ o ljetnim obrocima. Kombinirajte ju danas sa sezonskim povrćem, maslinovim uljem i začinskim biljem
Sastojci:
- 400 grama tjestenine eliche ili fusilli
- 2 tikvice
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 60 grama parmezana
- sol
- svježi timijan
Priprema:
1. Fusilli su vesela i dekorativna tjestenina, a zbog oblika upijaju dosta umaka. Kuhajte ih u vreloj i posoljenoj vodi.
2. Tikvice operite i narežite na ploške. Luk ogulite i sitno nasjeckajte.
3. U tavu ulijte malo maslinova ulja, stavite češnjak, koji ste lagano zgnječili dlanom. Ne morate ga čistiti jer će ljuskice i komadi dati jelu rustikalan izgled.
4. Na ulje koje je poprimilo arome češnjaka dodajte narezane tikvice, posolite i kratko ih dinstajte.
5. U međuvremenu procijedite fusille i premjestite ih u tavu s tikvicama koje su već pri kraju. Podlijte s malo vode od kuhanja tjestenine. Promiješajte te ostavite da se okusi prožmu, a tjestenina kuhana al dente upije ostatke
6. Pospite listićima timijana i krupno ribanim parmezanom. Protresite.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr