Savršena salata s dresingom od maslinovog ulja, jabučnog octa i senfa bit će odlično jelo za proljetne dane
Sastojci:
- 6 krumpira
- 2 krastavca
- 10 rotkvica
- 1 vezica kopra
- 2 žličice senfa dijon
- 3 žlice jabučnog octa
- sol
- svježi mljeveni papar
- 4 žlice maslinovog ulja
Priprema:
1. Krumpire ogulite i narežite na kocke. Kuhajte u slanoj vodi 20-ak min.
2. Krastavce i rotkvicu operite pa narežite na kockice. Kopar nasjeckajte na sitno.
3. U zdjeli pomiješajte 4 žlice maslinovog ulja, 3 žlice jabučnog octa, sol, papar i 2 žličice Dijon senfa.
4. Kad je krumpir gotov, dobro ga ocijedite i prebacite u zdjelu s dresingom, dobro promiješajte i ostavite sa strane dok se krumpir ne ohladi.
5. Kada je krumpir hladan dodajte mu krastavce, rotkvicu i kopar, dobro promiješajte i dodajte začina po potrebi. Ostavite u hladnjaku pola sata prije posluživanja.
Pročitajte još recepata na stranici Gastro.hr