Školarci Prehrana školarca 08. rujna 2016.

Doručak je obavezan za djecu koja ne jedu u školi

doručak jelo obitelj
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Za razvoj bliskosti u obitelji važno je bar jedan obrok jesti zajedno. Vrijeme za stolom na kraju dana izgrađuje odnos bliskosti

Djeca koja idu u školski boravak imaju drugačiji ritam prehrane i većina obroka koji zadovoljavaju dnevne potrebe bit će u školi. No puno je onih koji nakon nastave idu kući i potrebno je uskladiti mogućnosti i potrebe. Pokušajte prilagoditi svoj dnevni ritam da biste osigurali vrijeme za jedan zajednički obrok. Ti rituali su izuzetno važni, kako za razvoj pravilnih prehrambenih navika tako i za razvijanje dobre komunikacije i obiteljske dinamike. Vrijeme za stolom na kraju dana izgrađuje odnos bliskosti.

Namirnice koje ne želite na tanjuru svog djeteta

"Za djecu koja ne jedu u školi treba uvesti pravilo doručka. To zahtjeva desetak minuta ranije dizanje, pripremu i čekanje, ali se isplati - jednom ustaljena navika lakše se održava. Obrok ne treba biti prevelik i možete izaći u susret željama", savjetuje Marina Kuzman, spec. školske medicine u Zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.