Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 03. travnja 2016.

Djeca koja doručkuju imaju viši IQ

doručak
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Istraživači su promatrali kako prvi dnevni obrok utječe na razvoj. Djeca koja preskaču doručak imalu su niži IQ i niži ukupni uspjeh od djece koja redovito doručkuju

Rezultat istraživanja američkih znanstvenika ukazuju na to da redovit doručak u mlađem uzrastu osigurava osnovu za brži razvoj. U prilog tome ide i podatak do kojeg su došli znanstvenici Pennsylvania University testirajući 1.269 šestogodišnjaka i promatrajući kako prvi dnevni obrok utječe na njihov razvoj.

Oni su ustanovili da djeca koja preskaču doručak imaju niži IQ za 4,6 posto, vještina govora im je manja za 5,58 posto, a ukupni uspjeh za 2,5 posto niži u odnosu na uspjeh djece koja redovito doručkuju.

Stručnjaci ove rezultate pojašnjavaju činjenicom da djeca u tom periodu vrlo brzo razvijaju saznajne sposobnosti pa im je doručak važno ‘gorivo’ za mozak, poslije gladovanja tijekom sna.

Dva doručka bolja su za djecu nego niti jedan

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.