Školarci 28. kolovoza 2023.

Lego najavio kockice s Brailleovim pismom uz koje će slijepi i slabovidni učiti čitati

Foto: lego
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neke se tvrtke neprestano trude u svoje proizvode uključiti baš sve, da se nitko ne osjeća isključen, a jedna od takvih tvrtki je i Lego. Novim setom pridaju posebnu pažnju slijepima i slabovidnima.

Još ovaj tjedan, samim početkom rujna, Lego će na tržište izbaciti svoj novi set. Ne bi to bila nikakva posebna vijest, s obzirom na broj setova koji ta tvrtka neprestano izbacuje, ali ovaj se put radi o posebnom setu. Naime, "Lego Braille Bricks — Play with Braille" je set koji na svojim kockicama ima Brailleovo pismo.

Na ovaj će način Lego posvetiti posebnu pažnju slijepima i slabovidnima, ta će djeca na ovaj način lakše – i sigurno na njima atraktivniji način – moći učiti ovo pismo. Set, koji sadrži 287 kockica, zasad će izaći na engleskom i francuskom jeziku, dok će iduće godine izaći setovi na talijanskom, njemačkom i španjolskom jeziku.

Inače, očekivano, ali važno je naglasiti, ove lego kockice kompatibilne su u potpunosti sa svim ostalim Lego proizvodima, dok izbočenja na njima postavljena tako da odgovaraju slovima i brojkama na brajici. Čak će i ploča na kojoj se može graditi na sebi imati iste simbole.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LEGO (@lego)

Osim toga, Lego će uz ovaj set izdati i glasovne upute za slaganje seta, ali isto će napraviti i za neke druge setove, kako bi svi mogli uživati u slaganju legića ravnopravno. Iz Lega su naglasili da ovaj posebni set nije samo za slijepe i slabovidne, naravno, nego za sve koji žele naučiti osnove ovog pisma. Ovaj su potez pozdravili i iz Svjetskog udruženja slijepih.

Iako je ovo prvi ovakav set koji će biti u širokoj prodaji, ovo nije prvi set s brajicom koji je Lego izdao. Naime, ova tvrtka već neko vrijeme izrađuje slične setove isključivo za organizacije koje educiraju slijepu djecu, što će i dalje nastaviti raditi. Te su organizacije, pak, bile uključene u izradu ovog seta svojim znanjem i savjetima.

U svakom slučaju, pohvala za Lego! No, ništa drugo nismo niti očekivali od djeci omiljene tvrtke.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tacoyix

    My last month paycheck was for 11000 dollars… 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…. .> .for more info open web—pay.salary49

  • protonloanss

    Dobar dan, Tražite li lični kredit, bez muke oko papirologije i vremena čekanja? Nudimo sve vrste kredita po niskoj stopi od 3%. Sa našim grupnim kapitalnim fondom, možemo finansirati vaše projekte i pomoći vam da unapredite svoj poslovni plan. Prijavite se danas! Pružene usluge uključuju;   *Uređenje doma   *Investicioni kredit   *Konsolidacija duga   *Poslovni krediti   *Lični krediti   *Kripto/Bitcoin zajmovi   *Međunarodni krediti. Pošaljite nam e-poštu da započnete i mi ćemo vam pomoći kreditnog službenika brzo i brzo. EMAIL : protonloan2020@hotmail.com Hvala Proton krediti.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.