Školarci 02. kolovoza 2024.

'Inside Out 2' prestigao je 'Avengerse' i ušao među top 10 filmova svih vremena

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Inside Out bio je hit i kad se pojavio prvi nastavak, a mnogi su oduševili ovim filmom bez obzira na godine – i djeca i odrasli. No, nastavak Inside Out 2 iznenadio je i one koji su očekivali uistinu veliki kino hit.

Kad se Disney i Pixar udruže, to jednostavno ne može biti loše i to jednostavno mora biti veliki hit u pitanju. S obzirom na simpatije koje je stekao prvi dio, Inside Out - Izvrnuto obrnuto, svi su pretpostavljali da će i nastavak biti jednako obožavan. No, nitko nije mogao pretpostaviti ovakav uspjeh nastavka priče o simpatičnoj Rajki i 'malim ljudima' u njenoj glavi.

Možda te zanima... Izvrnuto obrnuto 2 je poput terapeutskog razgovora za tinejdžere i roditelje, a uživaju i klinci Školarci

'Inside Out 2' ne prestaje iznenađivati, a najnoviji uspjeh valja zabilježiti. Ovaj je animirani film, naime, ušao u društvo probranih – među 10 filmova s ​​najvećom zaradom u svijetu. Sa svojih okvirno 1,5 milijardu dolara globalno, prozujao je pored velikih filmova kao što su Brzi i žestoki 7 (OK, znamo da je to sedmi dio, ali ipak su – Brzi i žestoki) i Avengersa i zauzeo mjesto broj 10 na ljestvici svih vremena.

Prije nešto više od tjedan dana, pak, ovaj je šarmantni film redateljice Kelsey Mann postao najveći animirani film ikada u svijetu kada je pretekao Frozen II.

Zapravo put koji je prošao Inside Out 2 otkako je stigao u kina nevjerojatan je. Vikend kad je stigao u kina zabilježio je najveću početnu zaradu animiranog filma u cijelom svijetu, sa svotom od 295 milijuna dolara.

Inside Out 2 zatim je brzo premašio globalnu prekretnicu od 1 milijarde dolara, i to za samo 19 dana — najbrže za bilo koji animirani film. To je film s najvećom zaradom u 2024. do danas i jedini dosad koji je prešao milijardu dolara. Početkom srpnja, IO2 je postao Pixarov film s najvećom zaradom svih vremena u cijelom svijetu.

I, što kažeš, još niste gledali? Nećemo reći da je krajnje vrijeme, ali – krajnje je vrijeme.

Možda te zanima... Obrnuto izvrnuto 2 na setu je imao posebne savjetnice – tinejdžerice Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.