Školarci 13. lipnja 2024.

Obrnuto izvrnuto 2 na setu je imao posebne savjetnice – tinejdžerice

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Omiljeni animirani film mnogih mladih, ali i mnogih odraslih napokon će dobiti svoj dugo očekivani nastavak, a tvorci filma ne žele ništa pogriješiti i razočarati gledatelje…

Među dugometražnim animiranim filmovima puno je onih koje obožavaju i odrasli. Da, nema sumnje, mnogi žele i vole pogledati te sjajne crtiće kakvih nije bilo dok smo mi bili djeca. Dodatno nas veseli to što mi to gledamo iz nekog svog kuta i posebno se smijuljimo kad shvatimo u crtićima neke detalje i aluzije koje samo mi odrasli možemo shvatiti. Jedan od crtića koje definitivno gledamo iz nekog svog kuta je – „Obrnuto izvrnuto“, a pred nama je sad i drugi nastavak ovog crtića.

Možda te zanima... Mufasa: Krajem godine stiže 'prequel' filma Kralj lavova – pogledajte najavu! Vrtić

Da, napokon se radi na nastavku ovog sjajnog filma koji je oduševio mnoge svojim prikazima emocija jedne djevojčice. Što se sve može događati i događa u jednoj maloj glavici djevojčice koja proživljava svoje teške trenutke, seli se, mijenja školu… sve to pokazano je na nevjerojatno šarolik način, kroz likove od kojih svaki predstavlja jednu emociju.

E, pa ta djevojčica iz prvog dijela u drugom je – tinejdžerica, pa njezin svijet postaje još kaotičniji, još dramatičniji, još bogatiji za neke nove osjećaje. Jasno je da je to vrlo zbunjujući svijet – kako za one koji proživljavaju isto, tako i za one koje taj svijet tek očekuje. No ključno je da se odraslima, koji su sve to prošli, a koji sada rade na tom filmu, nije lako prisjetiti onog što se događalo u njihovim glavama i tijelima u pubertetu. Nije mala stvar shvatiti i dočarati unutarnji svijet jedne 13-godišnje djevojčice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pixar (@pixar)

Zato su oni koji rade na ovom filmu angažirali posebne savjetnice – tinejdžerice. Tako će, nadaju se, izbjeći da film izgleda kao da odrasli pokušavaju pisati o tinejdžerima. Savjetnice na filmu su devet tinejdžerica koje imaju zadatak osigurati da iskustvo 13-godišnje Riley bude u filmu predstavljeno što autentičnije. Inače, na setu su ove tinejdžerice zvali „Rileyna ekipa“, a ove su djevojčice svakih nekoliko mjeseci pregledavale ažurirane verzije filma i davale svoje povratne informacije.

Film iz Disney/Pixar radionice u kina bi trebao ovih dana, pa svi jedva iščekuju vidjeti avanture friške tinejdžerice Riley. Prvi je dio izašao sad već davne 2015. godine, a i dalje je poprilično popularan – o aktualnosti da i ne govorimo.

Uistinu se veselimo drugom dijelu - i elementima koje su uvele posebne savjetnice. 

Možda te zanima... Imaginarni prijatelji - Svakako će nasmijati djecu, a i odraslima izmamiti osmjeh Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.