Školarci 08. veljače 2024.

Disney iznenadio: Vaiana/Moana 2 stiže u kina krajem ove godine! Obožavamo ju!

Foto: YouTube
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prvi dio ovog Disneyevog filma bio je jednostavno predivan i mnogi su ga obožavali, kako klinci, tako i roditelji. Čini se da krajem godine stiže novi omiljeni crtić iz najdražeg studija!

Čini se da Vaianu/Moanu opet vuče more i ona crta „gdje ljubi se rub mora sa nebom“, a povući će bez problema i nas sa sobom, jer Moanu jednostavno obožavamo! Zato smo se oduševili kad smo vidjeli vijest da krajem ove godine stiže i drugi nastavak ovog divnog crtanog filma. U američkim kinima bi trebao biti 27. studenog 2024. godine.

Ovaj, drugi nastavak Disneyeve uspješnice trebao je zapravo biti napravljen u obliku TV serije, ali su u Disneyju bili impresionirani napravljenim, pa su odlučili ipak napraviti nastavak za velike ekrane. Najavio je to izvršni direktor tvrtke Bob Iger, uoči Disneyevog izvješća o zaradi za prvo tromjesečje 2024. godine.

„'Moana' je i dalje nevjerojatno popularna franšiza,“ rekao je u izjavi. „Jedva čekamo ponuditi vam još više Moane i Mauija kada 'Moana 2' dođe u kina ovog studenog.“

Iz Disneyja kažu da će „Moana 2“ publiku odvesti na „veliko novo putovanje s Moanom, Mauijem i potpuno novom posadom neobičnih moreplovaca. Nakon što je primila neočekivani poziv od svojih predaka tragača, Moana mora otputovati u daleka mora Oceanije i u opasne, davno izgubljene vode u avanturu koja nije nalik ičemu s čime se ikada suočila.“

„Moana“ je Disneyu zaradila više od 680 milijuna dolara na blagajnama kinematografa, a na Disney+ kanalu imao je samo prošle godine milijardu sati prikazivanja. No, iza Disneya nije laka niti dobra godina, jer je nekoliko njihovih filmova imalo poprilično lošu zaradu, a među njima i neki u koje su polagali puno nade, kao što je „Želja“, „Marveli“, „Ukleti dvorac“ i „Indiana Jones i artefakt sudbine“.

Snima se i igrani film

Prošle godine najavili smo i igrani film „Moana“, a on se i dalje redovno snima, te nema veze s ovim nastavkom Moane. U tom filmu poluboga Mauija će glumiti Dwayne Johnson, što je posebno oduševilo obožavatelje. Moramo priznati da je on jednostavno idealan za ovu ulogu i znaju to svi koji su gledali „Moanu“ i znaju o kom govorimo.

Inače, ako ti nije jasno zašto je Moana u Hrvatskoj „prevedena“ kao Vaiana, evo u čemu je stvar. Naime, za sve su „kriva“ autorska prava. Moana je u mnogim europskim zemljama zaštićeno ime, trademark, za nešto potpuno drugo, pa je valjao pronaći neki drugi naziv. Ipak, europski kinematografi potrudili su se to odraditi kako treba, pa ime Vaiana nije tek tako odabrano. Dok originalno ime male Havajke, Moana, znači „ocean, more“, Vaiana je ime također havajskog porijekla, a znači „kamen, voda, špilja“.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.