Školarci Slobodne aktivnosti 28. lipnja 2024.

'Ljeto u mreži' posvećeno djeci: Animirani filmovi Tarzan, Moj prijatelj robot i Mačke u muzeju u 30 kina diljem zemlje

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ovogodišnji program Kino mreže "Ljeto u mreži" posvećen je djelima za mlade i djecu, od 1. srpnja do 1. rujna u 30 neovisnih kina diljem zemlje prikazivat će se animirani filmovi "Tarzan", "Moj prijatelj robot" i "Mačke u muzeju".

"Program nudi šarolik izbor filmova koji istražuju teme prijateljstva i suradnje, uz avanture postavljene u različitim okruženjima poput džungle, muzeja i budućnosti, no svi filmovi pružaju i uzbudljiv bijeg od svakodnevice i tako najbolje odražavaju pravi duh ljeta uz nezaboravne filmske trenutke i zajedničkog gledanja filmova na velikom platnu", ističe se u najavi.

"Tarzan", jedan od najomiljenijih animiranih filmova svih vremena, ovog ljeta, slavi  25. obljetnicu od prvog prikazivanja.  "To nije samo film - to je srdačna avantura koja oduševljava sve generacije i savršen je izbor za ljetnu filmsku zabavu u kinu."

"Moj prijatelj robot", nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg animiranog filma za 2024. najavljuje se kao topli i nostalgični film u ritmu živopisnih osamdesetih na Manhattanu, koji istražuje duboke veze i krhkost prijateljstva. 

Možda te zanima... 5 animiranih filmova koje moraš pogledati sa svojim djetetom Školarci

Film je osvojio nagradu Europske filmske Akademije te prestižnih španjolskih Goya nagrada, a autor mu je Pablo Berger, poznat po filmu "Snjeguljica". 

"Mačke u muzeju" epski je animirani film  o neobičnom prijateljstvu između mačka Vincenta i miša Mauricea koji se bore protiv poplave na otoku, a potom ih put odvodi sve do glasovitog muzeja Ermitage. Ondje se Vincent susreće s elitnom grupom mačaka zaduženih za zaštitu umjetnina od glodavaca, a upravo tu nastaje problem jer ih njegov najbolji prijatelj Maurice obožava glodati.

Ljeto u Mreži organizira Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Raspored projekcija može se pronaći na internetskim ili Facebook stranicama svakog kina i na stranicama Kino Mreže.

Možda te zanima... Zagreb i ovo ljeto priprema najluđu dječju zonu: predstave, znanstvene i kreativne radionice, animacije, sportske igre Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.