Školarci Slobodne aktivnosti 14. lipnja 2024.

Izvrnuto obrnuto 2 je poput terapeutskog razgovora za tinejdžere i roditelje, a uživaju i klinci

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

“Izvrnuto obrnuto 2” još jedan je odličan animirani film legendarnog studija Pixar i za preporuku je uvrstiti ga u školske projekcije. Prvi film je na jasan i zabavan način pokazao kako djeluje 5 osnovnih emocija kroz lik djevojčice Riley (Rajka) i tako oduševio djecu i odrasle, te zaradio Oscara za najbolji animirani film. Kako se radi o nastavku, ovdje stvari postaju kompliciranije.

Možda te zanima... Obrnuto izvrnuto 2 na setu je imao posebne savjetnice – tinejdžerice Školarci

Riley u 13. godini ulazi u pubertet i preko noći joj stiže niz sasvim novih i zbunjujućih emocija, a to su tjeskoba, dosada, sramota i zavist. Roditelji s djecom u pubertetu jako dobro znaju koji kaos stvaraju nove emocije i ovaj film to divno prikazuje. Pruža teenagerima jasnije razumijevanje problema nošenja s izazovnim emocijama u izgradnji vlastitog identiteta. Ionako se u pubertetu baš ne slušaju savjeti roditelja, pa “Izvrnuto obrnuto 2” može imati terapeutski učinak za cijelu obitelj bez ikakvih razgovora.

Film se prikazuje samo u sinkroniziranoj verziji u standardnom 2D-u, odličnom 3D-u, gigantskom 2D IMAX-u, te u multiosjetilnom 4DX formatu.

Za djecu: 7+.

Za roditelje: Roditelji s djecom u pubertetu lako će u filmu prepoznati bujicu emocija kroz koju prolazi njihovo dijete, no film im može poslužiti umjesto edukativnog razgovora i pružiti svima terapeutski učinak. Kao s većinom Pixarovih filmova i s ovim se mogu poistovjetiti odrasli, a tu je i besprijekorna animacija s primjesom eksperimentalnih stilova.

Nasilje: Samo stilizirano crtić-nasilje koje uključuje dizanje stvari u zrak dinamitom i sukobima između likova koji predstavljaju emocije.

Zastrašujući prizori: Cijeli pubertet bi se mogao nazvati zastrašujućim, zar ne? Ako to izuzmemo, plaha djeca bi mogla biti zastrašena jednom čudovišnom emocijom (mračnom tajnom), zatvaranjem u mračni zatvor, te napadom panike od glavne junakinje Riley.

Rječnik: Nema pogrdnog rječnika.

Seks: Nema seksualnih prizora.

Tempo: Tempo je normalan, no dinamičniji u akcijskim prizorima.

kino Možda te zanima... Kada je vrijeme za prvi kino-izlazak? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.