Roditelji Zanimljivosti 22. travnja 2016.

Sud zabranio ime koje je majka odabrala za svoje dijete

beba djevojčica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majka je htjela nazvati svoju kći Cijanid jer je to lijepo i divno ime s pozitivnim konotacijama jer je taj otrov ubio Hitlera i Goebbelsa. Sud joj je zabranio

Majka iz Velike Britanije pokušala je nazvati svoje blizance, kći i sina, Cijanid i Propovjednik (Cyanide i Preacher). Izjavila je da je njeno pravo nazvati svoju djecu kako god želi, a da je Cijanid lijepo i divno ime s pozitivnim konotacijama jer je taj otrov ubio Hitlera i Goebbelsa. Žalbeni sud se nije složio i zabranio je majci da tako nazove djecu.

Sutkinja Justice King objasnila je da je ovo jedan od rijetkih slučajeva u kojima Sud mora intervenirati kako bi se djevojčica zaštitila od emocionalne štete u budućnosti koje bi ime izazvalo. Blizanci su začeti silovanjem. Sutkinja je u izricanju presude  rekla da majka ima povijest mentalnih bolesti, zlouporabe opojnih droga i alkohola i veza s nasilnim muškarcima. Majka ima još troje starije djece koja su joj, kao i 8-mjesečni blizanci, oduzeti i stavljeni pod zaštitu države i prije ovog događaja.

Najluđa dječja imena koja su zakonom zabranjena

Udomitelji koji brinu o blizancima zovu ih Harrie i Annie. Kad je socijalna radnica shvatila koja imena im majka želi dati, odlučili su na sud. Majčini odvjetnici tvrdili su da zabrana krši njeno pravo na poštivanje obiteljskog život. Ali sutkinja King odlučila je da je imenovanje djevojčice prema 'zloglasnom otrovu' jednostavno neprihvatljivo. "Sud će se umiješati kako bi spriječio da roditelj daje ime djetetu samo u najekstremnijim slučajevima", rekla je sutkinja a prenosi Metro.co.uk.

Utječe li ime djeteta na njegovo buduće ponašanje?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.