Roditelji Zanimljivosti 30. lipnja 2016.

Što biste učinili da vidite 6-godišnju curicu samu na ulici?

UNICEF djevojcica
Foto: Screenshot Youtube
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ovaj eksperiment pokazao je koliko su ljudi zapravo okrutni i vođeni svojim predrasudama. Djevojčica koja je glumila za potrebe videa od tuge nije izdržala do kraja

 

Anano je šestogodišnja djevojčica koju su ostavili samu na ulici. Kada je bila lijepo obučena prolaznici bi se zaustavljali i pitali je tko je, je li izgubljena, gdje su joj roditelji. No kada je Anano stajala sama na ulici u prljavoj i staroj odjeći - nitko joj nije prišao. U restoranu su je tjerali od sebe, sklanjali torbe, zurili u nju, ali nitko joj nije pokušao pomoći. Jedan stariji muškarac je čak tražio od konobara da je izvede van. 

Kada je bila lijepo obučena, razgovarali su s njom. 

Ovaj eksperiment provodio je UNICEF. Odustali su od njega jer je Anano postala previše tužna i uzrujana

"Zato što je moje lice bilo prekriveno čađom i moja odjeća je bila prljava... Rastužilo me to. Govorili su mi da se maknem.", ispričala je curica. 

I neredovito cijepljenje može biti zanemarivanje djeteta

Zamislite kako je milijunima djece koja su sama bez ikoga vani. Promjena počinje kada VI odlučite da će vam biti stalo do njih, poručuju iz UNICEF-a. 

Dijete izbjeglica: 'Ja sam jednostavno umoran. Jako umoran'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.