Vrtić Igre za djecu 03. prosinca 2015.

Mama uhićena jer je pustila 4-godišnjaka da se sam igra vani

dječak, park, igra
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon što ju je susjeda prijavila policiji, mama iz Kalifornije mogla bi završiti u zatvoru zato što se njen četverogodišnji sin igrao na igralištu u blizini njihove kuće, bez nadzora odrasle osobe

Mama iz Kalifornije koja je pustila svog četverogodišnjeg sina da se igra sam na igralištu pored njihove kuće mogla bi završiti u zatvoru! Sonya Hendren kaže da nikad nije bila zabrinuta kad se njen sin igra sam na igralištu koje se nalazi u sklopu njihovog stambenog kompleksa, ali njena susjeda ju je sada prijavila policiji. Sonya je prvo bila uhićena pod optužbom zanemarivanja i dovođenja djeteta u opasnost, ali su optužbe ipak ublažene. Sada je ova mama pod nadzorom tamošnjeg Centra za socijalnu skrb, i ne smije ga ispustiti iz vidnog polja.

Susjeda Sonja Horrell, koja je nazvala policiju, kaže da nije željela nauditi ovoj obitelji, ali ona i kći bile su zabrinute jer je dječak ostavljen bez nadzora. "Mislila sam da će samo dobiti upozorenje i da ga više neće pustiti da bude vani sam", rekla je susjeda.

Mama Sonya Hendren za sebe kaže da je ponosna mama koja sina odgaja po tzv. 'slobodnom roditeljstvu'. "Sve bih napravila za njega, dojila sam 28 mjeseci, koristila platnene pelene i kao što je očito, izbjegavala 'helikopter' roditeljstvo. Sve radim za moje dijete", rekla je mama.

Trend o kojem se raspravlja: Odgoj bez pravila

Iako dječak ima samo četiri godine i bio je sam, ali unutar stambenog kompleksa, a cijela situacija mogla se izbjeći da je susjeda samo upozorila mamu. Ako mamu proglase krivom, mogla bi dobiti čak šest mjeseci zatvorske kazne s tri godine uvjetno. Navodno joj je bilo ponuđeno 30 dana u zatvoru i godinu dana uvjetne kazne, ali je odbila.

Njen odvjetnik Alin Cintean kaže da će tužiteljstvo morati dokazati da je majka namjerno ostavila dijete u opasnost. "Da se ovo dogodilo prije 20 godina, ne bismo ni razgovarali o tome. Ovdje ne bi bilo slučaja", rekao je.

Odgojna pljuska i bicikl bez kacige? Da, u '80-ima

U Hrvatskoj djeca predškolske dobi prema zakonu ne smiju biti ostavljena bez nadzora osobe starije od 16 godina. 

Kada je dijete spremno ostati samo kod kuće?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.