Roditelji Zanimljivosti 31. listopada 2018.

Roditelji se skrivaju od djece da bi našli malo vremena za sebe?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Činjenica: 'Žongliranje' roditeljstvom i bilo koja vrsta 'vremena za sebe' je poput trajne borbe za većinu roditelja. Novo istraživanje pokazalo je o koliko velikoj borbi se stvarno radi

Američka agencija Munchery nedavno je intervjuirala 2000 mama i tata i otkrila da prosječni roditelj ima samo 32 minute za sebe na dan. Da, većina mama i tata imaju malo više od pola sata dnevno posvetiti se samo sebi. 

Možda te zanima... Majčinstvo je poput dva posla na puno radno vrijeme Roditelji

Puno rade i skrivaju se od djece

Još jedno otkriće koje je pomalo deprimirajuće je da 32 posto roditelja ne prestaje raditi do 20 sati navečer, što svakako objašnjava nedostatak vremena u kojem mogu napraviti bilo što drugo osim drugih svakodnevnih roditeljskih dužnosti i obaveza. 

Koliko je roditeljima stvarno teško naći vremena za sebe, govori i podatak da su roditelji u intervjuu otkrili kako su se skrivali od svoje djece prosječno četiri puta tjedno. Da, izgleda da se roditelji ponekad trebaju pretvarati da idu u kupaonicu samo kako bi dobili par trenutaka samoće. 

Video: Mama koja se skriva od četvorki u 34 sekunde pokazala kako izgleda roditeljstvo

Druga otkrića uključivala su činjenicu da su roditelji koji rade puno radno vrijeme, prosječno proveli 18 sati tjedno direktno se brinući za djecu, a četvrtina roditelja, odnosno 24 posto, provelo je više od 30 sati tjedno direktno se brinući o djeci, uz svoje druge obaveze. 

mama djeca dućan svađa kupovina vikanje | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Pet puta tjedno odlaze u trgovinu i nose se s ispadima bijesa

Također se otkrilo da prosječni roditelj ide u trgovinu pet puta tjedno i isto toliko puta tjedno se nosi s ispadima bijesa i lošeg ponašanja svoje djece

Možda te zanima... Kad mamina frustracija vikne: Ne mogu više! Roditelji

Iako rezultati ovog istraživanja nisu toliko iznenađujući, uvijek dobro dođe podsjetnik da nam je svima potrebno adekvatno vrijeme za sebe. Zašto nam je toliko teško prioritizirati vrijeme za sebe? Znamo koliko očajno nam je potrebno, i za naše psihičko zdravlje i za našu sposobnost da budemo dobri roditelji. U svakom slučaju, zaslužujemo više od pola sata!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.