Roditelji Sretna mama 12. travnja 2016.

Znate li koliko vremena dnevno mame troše na sebe?

mama, zaposlena
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Rezultati istraživanja mogli bi poslužiti kao iskra za otvaranje očiju jer iako je majčinstvo posao od 0 do 24, važno je pronaći vremena za sebe i svoje male dnevne rituale

Biti majka bilo je puno lakše ’70-ih i ’80-ih godina nego danas. Današnje majke moraju žonglirati između poslovnih i majčinskih obveza, pa im ostaje sve manje i manje vremena za njih same. No, bez obzira na to, i dalje ih peče savjest, te prema istraživanjima čak 88 posto njih smatra da ne provode dovoljno vremena sa svojom djecom.

Kako se igrati s djetetom i kad ste umorni i nemate vremena

Studija provedena na oko 1000 majki pokazala je da čak trećina žena smatra kako ima puno manje vremena za sebe nego što su imale njihove majke. Stručnjaci su uspjeli utvrditi da žene za sebe odvajaju svega 26 minuta dnevno ili tri sata tjedno.

Njih 64 posto smatra da je za to najveći 'krivac' njihov posao, a najmanje trećina priznala je da su pod stalnim pritiskom da budu dobre majke. Prosječna zaposlena majka u Velikoj Britaniji, dnevno, svojim najmlađima posveti 81 minutu svoga vremena, dok majke koje ne rade isključivo na svoju djecu svakodnevno utroše dva i pol sata.

Moderan život ne ostavlja puno slobodnog vremena. No, samo sretna žena koja se posvećuje svojim potrebama može biti sretna majka. Tople kupke, pet minuta više za jutarnju kavu, joga… pronađite što vas opušta i čini zadovoljnim i pretvorite te male rituale u svakodnevnu rutinu!

Iskoristi jutro svaki dan: Klikni svako jutro za priče koje te pokreću i bude kraljicu u tebi!

Je li našoj generaciji teže odgajati djecu?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.