Roditelji Zanimljivosti 27. lipnja 2019.

'Rekla sam mu da ne ide': Potresna fotografija oca i kćeri šokirala svijet

Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Otac je želio prvo s Valerijom preplivati na drugu stranu, a onda se vratiti po suprugu. To mu je i uspjelo, djevojčicu je ostavio na američkoj obali, a kad se preko vrlo opasne rijeke uputio natrag prema Meksiku, po svoju suprugu, djevojčica je nenadano krenula u vodu za njim

Još jedna fotografija ljudske nesreće jučer je obišla i šokirala svijet. Oca i njegovu kćer, koja još nije napunila ni dvije godine, pronašli su mrtve na meksičkoj obali rijeke Rio Grande. Želeći se dokopati američkog kopna, otac je kćer ugurao ispod svoje majice, a djevojčica je njega zagrlila oko vrata, piše 24sata.

Na svoj cilj, nažalost, nisu stigli. Najnovija potresna fotografija mnoge je podsjetila na onu iz 2015. godine kada su na plaži u Turskoj pronašli tijelo dječaka iz Sirije. 

Kako piše CBS, Óscar Alberto Martínez Ramírez (26) i njegova kći Valeria krenuli su prema Teksasu.  "Vidite kako ju je zaštitio, umrli su jedno drugom u rukama. Fotografije je šokantna, a u isto vrijeme, ispunjava me nježnošću jer znam da je na našu Valeriju pazio do posljednjeg trenutka", rekla je Oscarova majka i Valerijina baka Rosa Ramirez. 

Možda te zanima... 'Žalosno je da živimo u državi u kojoj moraš kupovati život djetetu za 100 000 kuna' Roditelji

Oscar je sa suprugom Vanessom Avalos i malom Valerijom krenuo na dug put iz El Salvadora u Sjedinjene Države. U nedjelju su stigli u meksički grad Matamoros gdje su željeli predati zahtjev za azil. No, shvatili su da ta procedura traje tjednima pa su odlučili preplivati Rio Grande i predati se Amerikancima u Teksasu. Otac je želio prvo s Valerijom preplivati na drugu stranu, a onda se vratiti po suprugu. To mu je i uspjelo, djevojčicu je ostavio na američkoj obali, a kad se preko vrlo opasne rijeke uputio natrag prema Meksiku, po svoju suprugu, djevojčica je nenadano krenula u vodu za njim.

Oscar ju je krenuo spasiti no tada ih je oboje uhvatila snažna struja s kojom se nisu uspjeli izboriti. Njihova tijela rijeka je izbacila na meksičkoj strani.

Ramirez, njegova supruga Vanessa Avalos, kći Valerija i majka Rosa živjeli su u predgrađu San Salvadora. On je radio u pizzeriji, a supruga kao blagajnica u fast food restoranu. Iako cijela četvrt ima problem s visokom stopom kriminala, obitelj se za odlazak u SAD, kako navodi Oscarova majka, odlučila isključivo iz ekonomskih razloga. 

"Nudila sam im veliku sobu u svojoj kući, ali onu su štedjeli novac za vlastiti stan i život u SAD-u. Rekla sam Oscaru: Sine, ne idi, ako i odeš, ostavi kćer meni. Nije me htio poslušati, a još je manje želio ostaviti dijete u San Salvadoru", kaže Oscarova majka i dodaje kako joj sada samo Bog daje snagu. 

Susjeda Marta Argueta de Andrade (50) obitelj poznaje već pet godina i kaže da su dobri ljudi: "Svaki dan sam viđala Oscara i njegovu kćerkicu. Zvao ju je mala kovrčava. Bilo je to baš slatko", kaže susjeda.  Meksički dužnosnici objavili su da će tijela u četvrtak biti vraćena u El Salvador.

Možda te zanima... Po vrućinama temperatura u autu može doseći 50 stupnjeva: Ne ostavljaj dijete samo Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.