Roditelji Zanimljivosti 04. kolovoza 2016.

Obitelj traži pomoć kako bi mogla živjeti 'izvan sustava': 'Meningitis se može izliječiti postom'

yt
Foto: Screenshot Youtube
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Obitelj Allen postala je glavna vijest nakon što se njihova jednogodišnja kći Ostara pomokrila usred emisije uživo. Ne cijepe Ostaru i petogodišnjeg Ulyssesa, majka ih doji do kad oni žele, sami odlučuju kad je vrijeme za spavanje, hodaju bosi... I traže pomoć kako bi uspjeli održati svoj 'samodostatni život izvan sustava'

 

Kad govorimo o stilovima roditeljstva, ponekad se čini da nema više 'normalnog', ali što se tiče stila Adele i Matta Allena, njihov je sigurno nekonvencionalan. Sudeći po njihovoj stranici na kojoj prikupljaju donacije FundMyTravel.com page, veliki su pobornici "off-grid roditeljstva", roditeljstva bez pravila.

10 stvari koje morate znati da ne postanete toksični roditelji

Imaju petogodišnjeg sina Ulyssesa i jednogodišnju Ostaru. Djeca hodaju bosa, sama odlučuju kad žele prestati dojiti, nemaju vrijeme za spavanje i roditelji ih potiču na interakciju s prirodom kroz dodirivanje i jedenje svake biljke koju vide. Nije začuđujuće da ne vjeruju modernoj medicini i cjepivima. Njihov je izbor liječiti prehlade s vodom od limuna i infekcije oka majčinim mlijekom

Četiri tipa povezanosti između djece i roditelja

Adele vjeruje da se ozbiljne bolesti poput meningitisa mogu izliječiti postom, prenosi The Mirror. Kad je u pitanju zaštita od sunca, Adele kaže: "Ne koristimo kreme za sunčanje. Uopće ne na djeci. Ne vjerujemo da štite od raka. Kad bi imala neku ozbiljnu bolest poput raka, sigurno bi izabrala prirodni put liječenja."

Autoritarni odgoj stvara nesigurne, a popustljivi neodgovorne osobe

Djeca ne idu u nikakve institucije i školovat će se doma. "Obrazovanje je važno ali smatramo da ne trebamo gurati djecu u tradicionalno učenje u ranoj dobi. U jednom trenutku počet ćemo ih školovati kod kuće", napisali su na svojoj stranici.

 

Izazvali su veliku buru gostujući u emisiji gdje su objašnjavali svoj način života, a mala Ostara se popiškila u studiju. Iako to nije nešto što zahtijeva toliku pozornost, njihovi drugi stavovi su, blago rečeno, zanimljivi. 

Foto: Ovako izgleda odrastanje bez tehnologije

Njihov cilj i san je da postanu samodostatni, neovisni o ostatku svijeta. Potrebna im je pomoć pa su zato i i pokrenuli stranicu na kojoj traže 100.000 funti (oko 885 tisuća kuna) kako bi se mogli kupiti zemljište na Kostariki, sami uzgajati svoju hranu i pobjeći od 'sustava'. Ako donirate pet funti, dobit će Adelinu e-knjigu o 'off-grid' roditeljstvu koju upravo piše.

Ostalo je još 109 dana i zasad su na jedan posto željenog iznosa.. 

Napišite nam u komentarima ispod članka koje je vaše mišljenje o njihovom načinu odgoja djece i načinu života?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.