Roditelji Zanimljivosti 28. veljače 2019.

Gdje mi to živimo: 'Stravičan čin oca, stradala su nevina djeca'

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Stravičan čin roditelja, stradala su mala nevina djeca. Mislim da je to nezapamćen događaj', rekla je ministrica demografije i obitelji Nada Murganić nakon što se jutros na Pagu dogodio nezapamćeni horor

Nakon što je policija jutros u 6.47 sati dobila dojavu da je 54-godišnji muškarac na otoku Pagu s visine od 6 metara bacio svoje četvero maloljetne djece od tri, četiri, sedam i osam godina - djeca su hitno odvezena u bolnicu, a uključio se Centar za socijalnu skrb, ali i ministar zdravstva Milan Kujundžić te ministrica demografije i obitelji Nada Murganić.

dječak tuga nasilje Možda te zanima... 'Vrijeme je da prestanemo pričati o nasilju i počnemo djelovati' Školarci

'Ovo je nezapamćen događaj'

"Stravičan čin roditelja, stradala su mala nevina djeca. Mislim da je to nezapamćen događaj, nisam mogla ostati u Zagrebu i iščekivati vijesti. Željela sam vidjeti djecu i razgovarati s liječnicima. Nakon toga idem u Centar za socijalnu skrb", rekla je ministrica demografije i obitelji Nada Murganić koja je oko 15 sati stigla u Zadar gdje su hospitalizirana djeca.

 | Author: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Odmah sam uputila inspekcijski nadzor od strane Ministarstva, zahtijevala sam stručni nadzor. Želimo vidjeti cijeli tijek događaja, kako je centar skrbio za ovu obitelj, gdje su propusti, odnosno što nismo učinili. Iskreno se nadam da će djeca ozdraviti i da će imati što manje trauma i da će im djetinjstvo proći u najboljem redu", rekla je ministrica koja se rasplakala tijekom davanja izjave.

Sedmogodišnja djevojčica najteže stradala - bit će prebačena u KBC Zagreb

 | Author: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Naime, najteže je stradala sedmogodišnja djevojčica i ona će biti prebačena u Klinički bolnički centar Zagreb, što je za Hinu potvrdio i ministar zdravstva Milan Kujundžić. "Sedmogodišnja djevojčica, koja je u četvrtak ujutro teško ozlijeđena na Pagu, bit će zbog pogoršanog zdravstvenog stanja prebačena tijekom poslijepodneva sanitetskim vozilom na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Zagreb. Iako je bio spreman Vladin zrakoplov koji je djevojčicu trebao prebaciti u Zagreb, pretrage su pokazale da zbog prisutnosti zraka u lubanji, ne može putovati zrakoplovom, pa će biti prevezena sanitetskim vozilom", rekao je ministar Kujundžić.  

Aleksandra Hampamer Možda te zanima... 'Usudila sam se reći istinu o nasilju u svojoj obitelji' Roditelji

Kako piše 24sata, saznaje se da će djevojčica biti primljena na Odjel za pedijatrijsku intenzivnu medicinu Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb, što je potvrdio i voditelj tog odjela i pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak.

"Sedmogodišnja djevojčica najteže je ozlijeđena. Ima brojne ozlijede glave i grudnog koša, tako da smo nju morali staviti na mehaničku ventilaciju. Ona je obrađivana do sada, no još uvijek nije stabilizirana. Kada se stabilizira, slijedi njezin transport prema Intenzivnoj jedinici za djecu na KBC-u Rebro", rekao je voditelj odjela za intenzivnu medicinu Edi Karuc.

'Nikada ništa nije ukazivalo na ovaj ishod'

 | Author: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U međuvremenu se oglasila i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zadar Vesna Burčul koja je komentirala cijeli slučaj. Rekla je da nikada ništa nije ukazivalo na ovaj ishod da te u toj obitelji nasilje nikad nije bilo prijavljivano. "Ovaj slučaj kako mene tako i mene djelatnike zaista je do kraja potresao i nije jednostavno sada reći nešto mudro i pametno što bi moglo možda zadovoljiti javnost u ovom trenutku", rekla je ravnateljica Burčul.

Možda te zanima... 'Svako treće dijete u Hrvatskoj je psihofizički zlostavljano' Roditelji

I dok se cijela stravična situacija polako raspetljava, protiv oca su podnesene kaznene prijave za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju, a mi se samo u nevjerici možemo pitati: Gdje mi to živimo?

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mara.maric.10004694

    svi su zakazali mater i otac i službe,djeca mucaju i pišaju od straha od oca jedno dijete je u domu,kod nas se sve krije,tukao ih je mater je trebala prijaviti,al joj je bio draži disco

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.