Roditelji Tatina zona 18. svibnja 2023.

Neraskidiva veza: 8 načina kako tata utječe na svoju kćer

Foto: Pexsels/Josh Willink
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kćeri će trebati svu moguću ljubav kako bi izgradile samopoštovanje i shvatile da trebaju biti voljene. Nitko ne može zamijeniti oca pa ulogu tate treba dobro iskoristiti

Istraživanja pokazuju da djevojčice kojima su očevi iskazivali ljubav imaju veće izglede biti emocionalno stabilne, društveno aktivne i veće samopouzdanje. Očevi kćerkama na mnogo načina oblikuju budućnost, pa bi trebali biti vrlo oprezni i uložiti mnogo truda u odgoj svojih djevojčica.

Otac daje primjer kako muškarci trebaju tretirati njegovu kćer

Odnosi između muža i žene su primjer kćerkama i oblikuju njihov stav prema tome što one same mogu očekivati ​​od muškarca. Otac bi trebao pokazivati poštovanje prema svojoj supruzi i voljeti je onako kako bi htio da mu kćerka bude voljena.

Možda te zanima... Tate djevojčica: Muškarci koji imaju kćeri žive dulje? Roditelji

Otac bi trebao pružiti svu svoju ljubav svojoj kćeri

Kćeri će trebati svu moguću ljubav kako bi izgradile samopoštovanje i shvatile da trebaju biti voljene. Nitko ne može zamijeniti oca, tako da bi očevi trebali najbolje moguće iskoristiti ulogu tate.

Treba joj govoriti da je lijepa i iznutra i izvana

Utjecaj vršnjaka, društvenih medija i nedostižnih standarda ljepote mogu utjecati na djevojke tako da se uspoređuju s drugima i da razviju problem sa samopoštovanjem. Očevi bi zato trebali podsjetiti svoje kćeri da su lijepe i uvjeriti ih da su mnogo više od toga.  U njihovoj je moći da drugima ne dopuste da im naruše samopouzdanje i da ih nauče da vjeruju u sebe.

Ona će uvijek trebati oca uz sebe

Bez obzira kako odraslo izgledala, kćer će uvijek trebati bezuvjetnu ljubav i podršku oca. Radit će naravno i neke pogreške od kojih je otac ne može zaštititi, ali će joj trebati da joj pokaže kako ništa ne može umanjiti njegovu ljubav prema njoj.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock Izazovi suvremenog roditeljstva: Što su očevi radili nekad, a što rade danas

Ona želi da je otac sluša

Bez obzira na dob, kćer želi da ju otac sluša i shvati. Ona vidi ako on na nju ne obraća pažnju, pa možda više s njim neće dijeliti svoje tajne. Zato on mora misliti na njene potrebe i pružiti joj svu emocionalnu podršku koja joj je potrebna.

Uspomene su poklon koji ona nikad neće zaboraviti

Kćerke žele očevu pažnju i ništa to ne može zamijeniti. Otac može svoju djevojčicu izvesti na sladoled, na obiteljski izlet ili se samo s njom poigrati. Očevi bi trebali učiti svoje kćeri sitnicama poput tih trenutaka bitne i da ih se lako trenutak može učiniti posebnima.

Otac je taj koji bi trebao kćerku učiti raznim stvarima

Otac bi trebao naći vrijeme koje će potpuno posvetiti svojoj kćeri i uvijek odgovarati na njena pitanja i zadovoljiti njezinu znatiželju, a trebao bi je i naučiti svemu što može.

Otac treba moći i pustiti kćer

Očevi žele zaštititi kćeri od svih opasnosti, što naravno uključuje i dečke. Često misle da je njihova kćerkica premlada ili da nitko ne zaslužuje njihovu dragocjenu djevojčicu. Iako bi otac definitivno trebao paziti na svoju kćer, trebao bi se i sjetiti da će ona jednog dana napustiti dom i započeti vlastiti život. Ona će napraviti neke pogreške od kojih ju je otac htio zaštititi i vjerojatno će mu to slamati srce, ali trebao bi biti ponosan na to kakva će žena na kraju postati.

Možda te zanima... Ponašaju li se tate drugačije prema kćerima? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.