Roditelji 08. prosinca 2023.

Tata iskreno pitao mame i žene: „Što točno očekujete od nas da napravimo dok vičete na djecu?“

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Muškarci često čekaju da im se kaže što da rade, to je svima vjerojatno poznato. Pa onda to iskoriste u svoju korist. No, nekad uistinu pretjeraju u ovakvom ponašanju.

Sigurni smo, ali sigurni smo da će svaka žena doživjeti mali slom živaca na sami spomen rečenice: „Ali nisi mi rekla da to napravim“ jer to je nešto što nas stvarno može izbaciti iz takta, dignuti nam kosu na glavi i izazvati osip. Sve odjednom. Nije oprao suđe? Nisi mu rekla. Nije pospremio hranu u frižider? Nisi mu rekla. Nije jeo? Nisi mu rekla. Već ti izbija osip, istina?

Možda te zanima... U prvoj godini djetetova života par se posvađa čak 2500 puta Roditelji

To je jedna univerzalna isprika koju muškarci često koriste kako bi izbjegli pomaganje po kući, oko djece, kućanstva i ostalo. Čast iznimkama, naravno! No, ovakve se stvari često događaju. Oni jednostavno trebaju naše smjernice za puno tog. Ironično je to što kad im nešto kažemo kako da naprave, onda oni dobiju osip, ali to je druga priča…

Jedan je tata i komičar, Dustin Anderson, tako pitao na TikToku savjet o tome što napraviti kad njegova partnerica viče na djecu. Točnije, pitao je općenito mame i žene kojima se obratio, što se točno očekuje od njega da napravi „kad vi vičete na djecu“?

“Brzo pitanje za žene i mame: Kada vičete na djecu, što želite da učinim?” upitao je, te nastavio: "Nikad ne znam - trebam li stajati iza vas kao podrška, govoreći 'Da, tako je!'" No, po izrazu lica, čini se da i sam misli da to nije pravi odgovor na njegovo pitanje. A nije siguran niti što je još opcija.

“Želite li da samo mirno stojim, nadajući se da se topovi u jednom trenutku neće okrenuti protiv mene? Ponekad se pitam, trebam li se ja ubaciti ovdje, spasiti život. Što želite da učinim?"

@therealdustinanderson Husbands everywhere need to know #marriage #parenting ♬ original sound - Dustin Anderson

Čim je objavio video, mame iz cijelog svijeta nisu previše čekale da podijele s njim svoje mišljenje i to – što bi on točno trebao napraviti. Aludirajući, naravno, i na to što bi trebali napraviti svi partneri na ovom svijetu u takvom trenutku. U samo jednom danu video je tako prikupio više od 5000 komentara, a nastavili su se gomilati.

“Ako vičemo, već ste propustili svoju priliku, gospodine”, bio je uvjerljivo najpopularniji komentar. I mnoge će se mame i partnerice složiti s tim. Uglavnom vičemo na dijete/djecu tek ako je sve otišlo poprilično krivo, ako je sve već eskaliralo, a ako je tata stajao u blizini kad se to događalo, a nije učinio ništa, onda sad – više ni ne mora.

I ostali komentari bili su i šaljivi i ironični i ozbiljni i konstruktivni:

"Želimo da to središ prije nego što moramo vikati".

"Pomogni nam da ODGOJIMO svoju djecu kako ne bismo morali biti jedini koji to rade".

“Vjerojatno ne vičemo samo na djecu. Vjerojatno vičemo i na tebe”.

"Brzo počni nešto čistiti."

“Jednostavna rečenica 'slušaj što ti mama govori'”.

"Podržite je. Obratite pozornost na to zbog čega viče i sljedeći put intervenirajte prije nego što bude ona morala pribjeći vikanju."

"Reci, 'Dušo, ja ću to riješiti', i pobrini se za to dok ona radi nešto za sebe“.


Možda te zanima... Pjesma mužu koji noću spava umjesto da pomaže s bebom Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.