Roditelji Sretna mama 27. svibnja 2019.

'Zašto mi nakon petog djeteta nije cilj smršavjeti nakon poroda'

Foto: Facebook/Bikini Body Mommy
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majka četvero djece s petom bebom na putu i fitness trenerica objašnjava zašto skidanje kilograma nakon trudnoće nije njezin glavni cilj u 2019. godini

Gubitak tjelesne težine nakon rođenja bebe nije lako za svakoga - čak ni za Brianu Christine. Mama četvero djece (s petim djetetom na putu!) osobni je trener čiji su fitness izazovi pomogli drugim mamama da transformiraju svoja tijela. No Christine, koja je 2011. izgubila preko 45 kilograma nakon rođenja trećeg djeteta, želi osvijestiti desetke tisuća žena koje ju prate na društvenim mrežama: Mame su mnogo više od broja na vagi.

Možda te zanima... Koliko vremena je potrebno za smanjenje trbuha nakon poroda? Beba

Briana je nedavno objavila iskren post na Facebooku. Također je i podijelila fotografije kako je izgledala proteklih sedam godina.

"Moj cilj je čast, ljubav i poštovanje svoga tijela u 2019. godini ... isto kao što sam to radila u svim periodima života od osnivanja ove čudesne zajednice Bikini Body Mommy!", stoji u objavi. Njeni fanovi cijene Christinin podsjetnik da "vrijednost nije definirana brojevima na ljestvici ili veličinom odjeće koju nosiš".

Jedna je mama komentirala da je "radila Bikini Body Mommy izazov" jer me čini jačom i zdravijom. Čak i ako ostanem na istoj težini, bit ću bolja ja, bilo to s 90 ili 70 kilograma."

Trudnoća je 18-mjesečno iskustvo: 9 mjeseci trudnoće i 9 mjeseci nakon poroda

"Cijeli razlog za javno dijeljenje moje priče u posljednjih sedam godina bio je taj što mi je dao mogućnost pozitivnog utjecaja na [druge] živote drugih žena", ispričala je Christine. "Činjenica da je ovaj post odjeknuo s tolikim brojem, nije bila iznimka."

mama bikini Možda te zanima... Bikini je neprimjeren za ženu nakon poroda? Pročitajte reakciju mame na ovaj komentar Beba

Mamama često treba gotovo godinu dana ili više na izgube kilograme nakupljene u trudnoći i to je sasvim normalno. "Trebaš razmišljati o trudnoći kao o 18-mjesečnom iskustvu: devet mjeseci trudnoće, devet mjeseci nakon porođaja", izjavila je Eileen Behan, dijetetičarka iz Portsmoutha koja se specijalizirala za kontrolu tjelesne težine.

"Ovo je vrijeme kada se mnogo toga događa - prilagođavaš se svom novom životu, tvoje tijelo se pokušava oporaviti nakon trudnoće, prošla si kroz trudove i porođaj, a možda i dojiš", dodala je Behan. "Mnogo se toga treba prilagoditi, stoga se nemoj zabrinjavati i nervirati ako ne ide sve brzinom koju si zamislila" .

Mudre riječi za zapamtiti!

mommytummy Možda te zanima... 'Ovako izgleda moj trbuščić nakon troje djece' Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.